Va rog foarte mult sa ma lamuriti cum se interpreteaza faptul ca nu e retroactiva.
Care este data decisiva inaintea careia mostenirorul cetatean strain nu are dreptul sa primeasca in proprietate teren:
data decesului autorului (a fost mult inaintea legii) sau data reconstituirii mostenirii care a fost dupa intrarea in vigoare a legii.
Cererea a fost aprobata in 2007 in baza legii 247/2005 (dupa intrare in vigoare a 429) iar autorul a murit in 1990.
Multumesc anticipat
Cred ca raspunsurile colegilor au fost sugestive.
Numai un avocat care are in fata TOATE hartiutele legate de acesta afacere (atat cele carora dvs. le acordati importanta, cat si cele ce vi se pare ca n-ar avea - dar care pot sa fie mana cereasca pentru un avocat) ar putea gasi o solutie, plecand poate de la cea mai frumoasa norma in alb continuta de codul civil: Orice fapta a omului care cauzeza altuia un prejudiciu obliga pe acela din a carui greseala s-a ocazionat a-l repara. (n-are ghilimele ca-i din memorie).
*****************************************************************************************************************************************
Cred ca s-a gasit mana cereasca:
Fratele a facut cererea si demersurile in nume propriu dar ne-am inteles ca voi primi partea mea direct de la el .
(Sunt probe rezonabile inclusiv martori)
Aici poate fi vorba de mandat simulat prin interpunere de persoane. Comentarii?
Daca 2 frati s-au inteles ca unul va reprezenta si pe celalalt pentru obtinerea de revindecari comune dar nu exista nici un document, situatia poate fi definita ca mandat dat si acceptat tacit? Exista vreo lege care reglementeaza
intelegerea tacita? Daca mandatarul tacit nu si-a indeplinit sarcina asumata si in felul acesta mandatantul a fost pagubit
in mod iremediabil poate sa ceara despagubiri?
Raspuns lui ADITABORA:
Legea 247/2005 prevede ca cei care au notificat in termen primesc si cotele celor care nu au notificat in termen astfel
numai un singur mostenitor a fost pus pe titlul de proprietate.
Cererea formala si decisiva a fost facuta pe nume propriu desi a primit mandat de la ceilalti ,si a fost aprobata ca atare.
Sunt de acord ca autoritatiile nu pot fi responsabile dar cel care a acceptat succesiunea recunoaste ca a fost mandatar tacit pentru toti mostenitorii dar pentru scurtarea procedurii a notificat in nume propriu.
. In ce mod ii poate el despagubi? Cerere comuna la instanta de afi inclusi toti mostenitorii pe titlul de proprietate? Act V-C? Cedare a unei parti din teren? Vanzarea terenului si impartirea banilor?
Voi fi mai clar: In termenul stabilit de legea 247/2005 numai un mostenitor a facut formalitatiile in care mentioneaza ca mai sunt alti mostenitori dar ulterior acestia nu au notificat in termen din motive tehnice.
Mostenitorul care s-a incadrat nu neaga ca mai sunt si alti mostenirori legali. Ei pot fi pusi in posesie si dupa
expirarea termenului cu consimtamantul tuturor mostenitorilor?
Ce se intelege prin acceptare tacita?
Daca intre toti mostenitorii este intelegere necontestata ca toti au dreptul la succesiune, dar numai unul a facut formalitatile in termenul prevazut de legea 247/2005, succesiunea tuturor se poate face si dupa expirarea termenului.
Daca da, pe care lege se bazeaza?
Dupa mesajul citat de dvs a mai fost unul in care cer raspuns la acesta. Raspunsul l-am primit dela Romascanu dar mesajul meu a disparut in ultimele ore. Deasemni mesajul pentru care am fost alertat (vedeti mai sus) nu apare.
Catre administratia forumului:
Am fost alertat ca am primit un nou mesaj in prezentul subiect dar nu se gaseste. Deasemni a disparut ultimul meu
mesaj . Va rog sa rezolvati defectiunea pentru a putea citi raspunsul care poate fi foarte relevant.
Primesti aceasta alerta deoarece ai optat sa te anuntam pe mail de cate ori se adauga un mesaj nou in forum pentru subiectele alese:
Mesaje noi in Mostenire
RE: Mostenire Duminica, 2 Noiembrie 2008, 07:58