avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 429/2003
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 429/2003

Va rog foarte mult sa ma lamuriti cum se interpreteaza faptul ca nu e retroactiva.
Care este data decisiva inaintea careia mostenirorul cetatean strain nu are dreptul sa primeasca in proprietate teren:
data decesului autorului (a fost mult inaintea legii) sau data reconstituirii mostenirii care a fost dupa intrarea in vigoare a legii.
Cererea a fost aprobata in 2007 in baza legii 247/2005 (dupa intrare in vigoare a 429) iar autorul a murit in 1990.
Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Acceptare tacita a succesiunii Aaron Aaron Ce se intelege prin acceptare tacita? Daca intre toti mostenitorii este intelegere necontestata ca toti au dreptul la succesiune, dar numai unul a facut ... (vezi toată discuția)
Retrocedare la cetatean strain ronin2325 ronin2325 Tatal meu (cetatean roman)a mostenit prin testament un teren.Dupa decesul tatalui meu, eu (cetatean german) am facut cerere de restituire a terenului conform ... (vezi toată discuția)
Scutire de impozit Juliana Juliana Tatal meu a murit acuma cinci ani si a lasat o casa si teren in romania. El a fost deportat in rusia si ca atare scutit de impozit pe teren si casa. Mama mea ... (vezi toată discuția)