avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire de impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire de impozit

Tatal meu a murit acuma cinci ani si a lasat o casa si teren in romania. El a fost deportat in rusia si ca atare scutit de impozit pe teren si casa. Mama mea este cetateana germana daca ea rezolva actele de mostenire a casei si pamintului trebuie sa plateasca impozit pe casa si teren pe ultimii cinci ani sau este si ea scutita?
Mama mea a renuntzat la notar la mostenire in favoarea mea. Daca eu rezolv actele pentru mostenirea casei si terenului trebuie sa platesc impozitul pe acesti cinci ani in care totul a fost pe numele tatalui meu el fiind decedat? Eu sint cetatean strain cu domicilul in germania si in acest cinci ani nu am beneficiat de casa si teren, actele nu au fost rezolvate pentru ca nu pot fi inca mostenite terenurile de catre cetatenii straini ci doar imobiliile.
Va multzumesc anticipat
Juliana
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2005
Juliana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Juliana , utilizator 10:53, 5 Ianuarie 2006
...certificatul de mostenitor vine si clarifica relatiile patrimoniale ce au luat nastere o data cu decesul survenit dar cu efect retroactiv...daca mama dvs. a renuntat la mostenitre, se considera ca sunteti proprietara asupra bunurilor din momentul mortii tatalui dumneavoastra...si drept urmare trebuie sa platiti retroactiv impozit...constitutia romaniei da dreptul cetatenilor straini sa mosteneasca terenuri in rominia insa doar ca urmare a mostenirii legale (nu si testamentare)...din ce am citit eu, beneficiaza de scutiri la impozite doar vaduvele veteranilor de razboi nu si cele ale deportatilor...
Multzumesc foarte mult pentru raspuns. Putetzi sa-mi explicati deosebeirea intre mostenire legala shi mostenire testamentara?
Va multzumesc anticipat
Juliana
...mostenirea legala reprezinta regula...in acest caz, toate bunurile unei persoane vor reveni, la decesul sau, mostenitorilor in ordinea claselor si a gradelor de rudenie pe care legea le instituie...in cel de-al doilea caz, daca exista un testament facut unei persoane din familia sau din afara familiei defunctului, aceasta vine la mostenire si ii inlatura pe mostenitorii legali...exista si exceptii, dar,trebuie discutat pe caz concret...
Multzumesc foarte mult pentru raspunsul dvs.
Sa auzim numai de bine
Juliana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare la cetatean strain ronin2325 ronin2325 Tatal meu (cetatean roman)a mostenit prin testament un teren.Dupa decesul tatalui meu, eu (cetatean german) am facut cerere de restituire a terenului conform ... (vezi toată discuția)
Intabularea unui obiect in romania pentru un cetatean strain Alas Alas Buna ziua tuturor, Sunt cetatean german de origine romana plecat din Romania in anii 80. Va rog sa ma ajutati .Despre ce este vorba?Am cumparat in anul 1991 ... (vezi toată discuția)