avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Activitate ana_reea

Activitate ana_reea

II

Multumesc
Grila initiala debutant III II I
Grila noua. debutant II I. IA
Echivalent. debutant. II. I. IA

Asa vad eu lucrurile. Ajutati-ma sa inteleg, de ce dumneavoastea le vedeti diferit? M-ar ajuta daca puteti sa imi dati si o explicatie, o baza legala


Cornel Vasile a scris:

Da, ati fost incadrata corect ... gradul I nu este echivalent cu gradul I A

Care ar fi baza legala?

Cornel Vasile a scris:

Da, ati fost incadrata corect ... gradul I nu este echivalent cu gradul I A

Buna seara. Institutie publica, a fost reorganizata prin preluare. Inainte de preluare, in grila de salarizare gradele ierarhice erau debutant, III, II, I, eu fiind incadrata referent de specialitate grad I. In noua grila, gradele ierarhice sunt debutant, II, I, IA, si am fost incadrata referent de specialitate grad I, pe motiv ca nu pot fi incadrata intr-un grad superior celui detinut. Am fost incadrata corect? Din punctul meu de vedere, gradul I din grila initiala este echivalent cu gradul IA din grila noua.
Un angajat femeie institutie publica, in 2019 depune cerere pentru continuarea CIM pana la implinirea varstei de 65 ani. Putea sa isi depuna si dosarul pentru pensionare si sa beneficieze si de pensie, chiar daca a solicitat mentinerea contractului pana la varsta pensionarii barbatilor?
In ce cusntum se acorda indemnizatia pentru titlul stiintific dobandit in 2023? Cunosc continutul art. din OUG 168, care spune ca in anul 2023, cuantumul indrmnizatiei este la nivelul lunii decembrie, insa daca e dobandit in 2023, nu avea in decembrie. Teoretic, conform OUG anterioare, indemnizatiile, sporurile, etc, au fost plafonate la salariul minim din 2018, adica, 1900.
In ce cuantum se acorda indemnizatia pentru titlul stiintific de doctor dobandit in anul 2023? (950 lei sau 50 % din salariul minim aferent lunii decembrie 2022?)
Indemnizatie pentru titlul stiintific de doctor dobandit in 2023 in institutie publica. Ce reguli se impun?

Unui angajat cu functia de baza in institutia publica i se poate acorda indemnizatia pentru titlul stiintific de doctor incepand cu luna mai 2023 (titlu obtinut in aprilie 2023). Prin art. I, alin. (5) din OUG 168/2022, în anul 2023, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menţine cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2022, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii. Având în vedere că el nu a beneficiat în decembrie 2022 de indemnizatie, in ce cuantum dse acorda indemnizatia pentru titlu dobandit in anul 2023?