unde gasesc cine incadreaza o societate in "unitate cu foc continuu" ?- si va rog respectuos sa-mi comunicati daca directorul general al unei societati pe actiuni poate emite o decizie prin care sa incadreze unitatea pe care o conduce ,si care repet este societate pe actiuni , in cadrul unitatilor cu foc continuu?
am castigat si pe obligatia de a face atat cu taxa de prima inmatriculare cat si cu taxa pe poluare , aici ne judecam cu Inatitutia Prefectului - SErviciul public de inmatriculari din localitatea de domiciliu , si se face si aici procedura prealabila deoarece unii judecatori de la Trib Alba considera ca trebuie facuta altii nu , insa nu sti la care judecator pica cauza datorita repartizarii aleatorii pe calculator , astfel ca este mai bina sa o parcurgi .Cu AFP tot la fel este mai bine sa o pargurgi procedura prealabila - la Trib Alba se considera ca este procedura contencioasa si nu civila deoarece te judeci cu institutii ale statului - autoritate publica .
nu trebuie sa ceri restituirea la finante a diferentei , trebuie sa ceri restituirea in totalitate a taxei de prima inmatriculare daca ai platit-o pana la 01.07.2008 si finantele iti vor raspunde ca iti erstituie doar diferenta apoi dai in judecata finantele si ceri restituirea in totalitate a taxei de prima inmatriculare actualizata cu dobinda legala . Actiunea se va face la Tribunalul de unde apartine Anfp unde ai platit taxa si instanta va admite actiunea si-ti vei primi toata taxa pe care ai platit-o inapoi actualizata cu dobinda legala d e la data platii pana la erstituirea efectiva . Sunt avocat Toma Carla Nicoleta , in Baroul Alba , si am castigat peste 50 de cauze in acest mod.
Text extras din: Lege nr. 213/1998 - privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia@
Art. 10. - (1) Dreptul de proprietate publica înceteaza, daca bunul a pierit ori a fost trecut în domeniul privat.
(2) Trecerea din domeniul public în domeniul privat se face, dupa caz, prin hotarâre a Guvernului, a consiliului judetean, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucuresti sau a consiliului local, daca prin Constitutie sau prin lege nu se dispune altfel.
(3) Hotarârea de trecere a bunului în domeniul privat poate fi atacata în conditiile art. 8 alin. (2).
Art. 11. - (1) Bunurile din domeniul public sunt inalienabile, insesizabile si imprescriptibile, dupa cum urmeaza:
a) nu pot fi înstrainate; ele pot fi date numai în administrare, concesionate sau închiriate, în conditiile legii;
b) nu pot fi supuse executarii silite si asupra lor nu se pot constitui garantii reale;
c) nu pot fi dobândite de catre alte persoane prin uzucapiune sau prin efectul posesiei de buna-credinta asupra bunurilor mobile.
Sunt avocat si rog ajutor sau un sfat juridic . Am facut plangere impotriva hotararii Comisiei judetene de fond funciar in termenul legal de 30 zile insa , Comisia judeteana invoca faptul ca este tardiva plangerea deoarece nu s-a facut contestatie impotriva propunerii de invalidare emisa de catre Comisia locala de fond funciar in termenul de 10 zile prevazut de art.27 alin 3 din Regulament .Mai pot sa fac acum contestatie ? Am auzit diverse pareri de la colegii mei avocati , in sensul ca termenul de 10 zile ar fi un termen de decadere si atunci nu mai pot sa fac contestatie , dar si ca ar fi un termen de recomandare si as putea face contestatie si in acest caz as putea sa suspend cauza pana la solutionarea contestatiei . Mi s-a mai spus ca ar exista o hotarare a Curtii Supreme in sensul considerarii termenului de 10 zile ca termen de recomandare , insa eu am tot cautat pe net sa o gasesc dar nu am reusit . Poate ma puteti ajuta , clientul in cauza este o persoana in varsta si as dori sa-l pot ajuta . Multumesc!