Motivul actionarului este ca nu s-a respectat ordinea de zi din convocare si solicita constatarea nulitatii absolute a hotararii. Ordinea de zi este urmatoarea: 1. Alegerea d. X ca administrator al societatii. 2. Aprobarea structurii organizatorice a SC. ... SA.. 3. Diverse.
Situatia este in felul urmator. In dimineata zilei Adunarii 2 dintre cei 3 administratori ai Cons. de Adm. si-au dat demisia. In Adunare noi am ales in afara d.X care era pe ordinea de zi si a altor 2 domni ca administratori. La adunare am fost prezenti 13 actionari care sunt si salariatii societatii care reprezinta 64,36% din capitalul social. Pe langa cei 13 actionari salariati a mai participat un actionar ce detine 0,02% din capitalul social al societatii care a votat impotriva numirii celor 2 administratori pe motiv ca aceasta problema nu se afla pe ordinea de zi.
Ce solutie credeti ca exista pt. a nu se anula aceasta hotarare de catre instanta? Acest actionar de fapt a fost deranjat de faptul ca nu i s-au platit dividendele pe 2 ani (suma este modica aproxim. 800 lei). Daca societatea i-ar plati dividendele si el si-ar retrage actiunea la primul termen ar fi o solutie.
Cea mai mare problema este ca societatea se afla in procedura de insolventa si duce tratative cu un investitor ori acest litigiu la ora actuala ne c-am pune bete in roate. Si mai mult nu inteleg de ce acest actionar a procedat la anularea hotararii pt. ca la o noua adunare se vor alege aceiasi administratori pt ca unul dintre actionari detine 50% din capitalul societatii si el a propus alegerea celor 2 noi administratori.
Astept cu nerabdare un raspuns si va multumesc
Este actionar, are dreptul sa ceara anularea. Are si temei legal. De ce nu ii dati dividentele ca sa scapati de el? este cea mai buna solutie. S-ar putea sa aiba castig de cauza in instanta.
Este destul de complicat. Dar merita sa incercam aceasta varianta pt. ca este cea mai simpla si mai rapida.. Multumesc.
Intrebarea este daca societatea in instanta poate fi reprezentata in acest caz de consilierul juridic sau de unul dintre administratori.
Are dreptate minoritarul.
Daca nu era pe ordinea de zi, nu poate fi dezbatuta si nu se poate lua nici o hotarire pe acel subiect.
Cu atit mai grava situatia este la SA-uri unde ordinea de zi se publica in MOF cu 30 de zile inainte, etc. etc. special pentru protectia actionarilor.
Solutie? Ar fi una. Sa fiti de acord cu declararea nulitatii doar a numirii celor 2 administratori, adica sa achiesati partial la cererea reclamantului.
In acest caz vei salva celelalte decizii din Hotarirea AGA.
Se vor declara nule doar hotaririle pentru care nu s-a facut publicitate in convocare.
Un sfat pe viitor.
Nu mai pune niciodata pe ordinea de zi cuvintul "Diverse". Nu se poate lua nici o hotarire sub denumirea "diverse" indiferent ce cuprinde.
[editat] :offtopic: Va rog sa pastrati asemenea mesaje pentru transmitere privata. Multumesc.
unde gasesc cine incadreaza o societate in "unitate cu foc continuu" ?- si va rog respectuos sa-mi comunicati daca directorul general al unei societati pe actiuni poate emite o decizie prin care sa incadreze unitatea pe care o conduce ,si care repet este societate pe actiuni , in cadrul unitatilor cu foc continuu?