avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1891 soluții astăzi
Forum Activitate Anca Ge

Activitate Anca Ge

Bună ziua,
Am primit o amenda pentru parcare neregilamentara pe un loc cu abonament. Situația e în felul următor:
În baza HCL din 2018 amenda este cuprinsa între 400 și 800 de lei. În 2019, o alta hotărâre menționează creșterea amenzii pentru parcare și o situează între 800-1500 de lei.
În procesul verbal am trecut articolul și aliniatul din HCL inițial, dar la "sancțiune conform.." este trecut același HCL republicata.
Problema este ca nu exista acea HCL modificata publicata niciunde, ultima publicare e a HCL inițial în 28 iunie 2024 pe site-ul primăriei.

E vorba de HCL 199/2019 Turda, jud. CLUJ, modificata prin Hotararea 253.

Întrebarea mea este: dacă pe PV e trecuta 199/2019 republicata la sancțiuni și nu exista o republicare a ei, pot face contestatie?
Bună ziua,
Este vorba despre un teren pe care este amplasata o platforma de beton pe care o dețin pe acte de 15 ani, dar terenul nu. Terenul este al statului dat în folosinta CFR. Cum pot sa intru în proprietatea terenului de sub platforma respectiva?
Da, retinea din salar 120 de lei lunar, apoi 240 iau acum retine 240 normal+240 retroactiv, deci 480
Îmi retinea din salar 120 de lei pentru taxele aferente chiriei. Taxele au crescut anul trecut, retinerea era undeva în jur de 200 de lei, dar pentru ca cei de la resurse umane nu au transmis actele în prima jumătate a anului fiscal, s-a dublat suma și acum e la 480 de lei retinerea timp de 6 luni, deci diminuat cu 480 de lei.
Dar dacă nu a reținut contribuțiile și impozitele pe anul trecut din vina lor, le poate retrage acum din salar retroactiv?
Bună ziua, am o întrebare referitoare la diminuarea salariului. Lucrez la o multinațională și am chiria decontata partial prin contractul de munca. Am fost înștiințata de faptul ca în următoarele 6 luni voi avea salariul diminuat cu suma pe care o primesc pentru chirie și contribuțiile/taxele de anul trecut, pentru ca cei de la HR nu au trimis contractele în momentul încheierii anului fiscal și au întârziat cu ele, astfel ca toate dările cad pe mine. Nu mi se pare normal, cum ar trebui sa procedez în acest caz?