avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Activitate StefanF93

Activitate StefanF93

Mulțumesc! Da se fac anual. O sa trec în următoarea. Credeam ca se poate face rectificare la cea veche. Din păcate am crezut ce mi s-a spus și nu am declarat. Am întrebat și la integritate ce sa fac, dar nici ei nu au știut fiind o speță în care am dobândit un imobil când eram minor și au crezut ca nu trebuie trecut pana nu accept moștenirea (cu un act). Nu am un act ca am acceptat expres moștenirea după ce am devenit major. Doar certificatul de moștenitor. Nici impozitul nu vine pe numele meu și nu am beneficiat de ceva din acel imobil. A rămas în administrarea mamei.
Bună ziua,

Va rog, daca ma puteți ajuta cu următoarea speță.

Tatăl meu a decedat când aveam 9 ani. La momentul respectiv a fost făcut un act de moștenire (o parte din casa) unde sunt coproprietar împreună cu mama mea.

Anul trecut am avut obligația de a depune declarația de avere, insa cineva din seara notariala mi-a transmis ca nu pot trece acea moștenire (parte din casa), deoarece nu am recunoscut încă moștenirea, certificatul de moștenire fiind făcut când eram minor. Si unde a avut obligația depunerii declarației mi-au spus sa nu o trec, ca nu aveam decât actul de când eram minor. Din ce am mai cautat și întrebat, se pare ca acel certificat era destul si ar fi trebuit sa o trec.

Ce se poate face în aceasta situație?

Va mulțumesc!

Multumesc mult!
Mulțumesc mult!
Bună ziua,

Va rog în limita posibilităților daca ma puteți ajuta cu un răspuns la următoarea speță legata de o moștenire.

In urma cu 20 de ani tatăl meu a decedat, iar o proprietate pe care o avea mi-a revenit mie in măsura de 3/4 și mamei 1/4. La acel moment eram minor iar mama a fost tutorele.

Dupa împlinirea vârstei de 18 ani, trebuia sa mai fac un act pentru partea mea moștenită (3/4 din moștenire)?

Acea parte din proprietate se poate declara în declarația de avere sau mai trebuie făcut un alt act adițional ca să o pot declara?

Singurul act existent este cel de când eram minor.

Multumesc!
Bună ziua,

Mi-am depus demisia la actualul loc de munca și am întrebat când voi primi documentele de încetare, inclusiv adeverința de vechime. Aceștia mi-au transmis ca voi primi toate actele în luna următoare a lunii în care expira preavizul.
Este legal sa nu îmi dea nici un act la încheierea preavizului și sa mi le dea pe toate la o luna după ultima zi lucrata(ultima zi de preaviz)?

Multumesc!