avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, Mi-am depus demisia la actualul loc de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, Mi-am depus demisia la actualul loc de munca și ...

Bună ziua,

Mi-am depus demisia la actualul loc de munca și am întrebat când voi primi documentele de încetare, inclusiv adeverința de vechime. Aceștia mi-au transmis ca voi primi toate actele în luna următoare a lunii în care expira preavizul.
Este legal sa nu îmi dea nici un act la încheierea preavizului și sa mi le dea pe toate la o luna după ultima zi lucrata(ultima zi de preaviz)?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:15, 15 Iunie 2023
HG nr. 905 din 14 decembrie 2017
art.7
,...

(5) La încetarea activității salariatului, angajatorii au obligația să îi elibereze acestuia o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, precum și un extras din registru.
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta cu stagiu de cotizare de la angajator Raluca72 Raluca72 Buna ziua. Daca eu am lucrat toata luna decembrie si am fost in preaviz si am prins si 3 zile de preaviz pe luna ianuarie,cand trebuie sa primesc adeverinta cu ... (vezi toată discuția)
Preaviz expirat! AnaDBR AnaDBR Preaviz expirat! Buna ziua! Mi-a expirat preavizul , și nu am primit actele de lichidarea , in data de 04.04.2021 am primit previzul , deja a trecut o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am.depus la firma încetarea contractului de muncă ... nmg30 nmg30 Buna ziua! Am.depus la firma încetarea contractului de muncă începând cu data de 01.08., cu acordul.partilor au zis ei. Mă rog, au o cerere tip, nu era ... (vezi toată discuția)