avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta cu stagiu de cotizare de la angajator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta cu stagiu de cotizare de la angajator

Buna ziua. Daca eu am lucrat toata luna decembrie si am fost in preaviz si am prins si 3 zile de preaviz pe luna ianuarie,cand trebuie sa primesc adeverinta cu stagiu de cotizare? Trebuie sa o primesc in februarie dupa ce primesc salariul si pe cele 3 zile lucrate pe ianuarie sau in ianuarie dupa ce primesc salariul pe decembrie? Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2024
Raluca72, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 13 Ianuarie 2024
1. Angajatorul nu elibereaza adeverinte de stagiu, ci adeverinta de vechime pentru perioada prestata.

2. Potrivit art.7 alin.6 din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, “la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate,sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

sau

art.7 alin.5 din HG 905/2017 : La încetarea activității salariatului, angajatorii au obligația să îi elibereze acestuia o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, precum și un extras din registru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, mi-am depus demisia la actualul loc de munca și ... StefanF93 StefanF93 Bună ziua, Mi-am depus demisia la actualul loc de munca și am întrebat când voi primi documentele de încetare, inclusiv adeverința de vechime. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am.depus la firma încetarea contractului de muncă ... nmg30 nmg30 Buna ziua! Am.depus la firma încetarea contractului de muncă începând cu data de 01.08., cu acordul.partilor au zis ei. Mă rog, au o cerere tip, nu era ... (vezi toată discuția)
Preaviz expirat! AnaDBR AnaDBR Preaviz expirat! Buna ziua! Mi-a expirat preavizul , și nu am primit actele de lichidarea , in data de 04.04.2021 am primit previzul , deja a trecut o ... (vezi toată discuția)