avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare declarație avere depusa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare declarație avere depusa

Bună ziua,

Va rog, daca ma puteți ajuta cu următoarea speță.

Tatăl meu a decedat când aveam 9 ani. La momentul respectiv a fost făcut un act de moștenire (o parte din casa) unde sunt coproprietar împreună cu mama mea.

Anul trecut am avut obligația de a depune declarația de avere, insa cineva din seara notariala mi-a transmis ca nu pot trece acea moștenire (parte din casa), deoarece nu am recunoscut încă moștenirea, certificatul de moștenire fiind făcut când eram minor. Si unde a avut obligația depunerii declarației mi-au spus sa nu o trec, ca nu aveam decât actul de când eram minor. Din ce am mai cautat și întrebat, se pare ca acel certificat era destul si ar fi trebuit sa o trec.

Ce se poate face în aceasta situație?

Va mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2024
StefanF93, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:43, 9 Februarie 2024
insa cineva din seara notariala mi-a transmis ca nu pot trece acea moștenire (parte din casa), deoarece nu am recunoscut încă moștenirea, certificatul de moștenire fiind făcut când eram minor. Si unde a avut obligația depunerii declarației mi-au spus sa nu o trec, ca nu aveam decât actul de când eram minor.

cred ca nu v-ati sfatuit cu cine trebuie, bineinteles ca certificatul de mostenitor ( daca exista unul, indiferent cand a fost obtinut) e actul de proprietate si daca aveati de declarat proprietatile, trebuia declarat.
Cand o sa declarati, puneti-o si pe asta, declaratiile se fac anual, nu ?
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2024
gi-jane2, moderator
Mulțumesc! Da se fac anual. O sa trec în următoarea. Credeam ca se poate face rectificare la cea veche. Din păcate am crezut ce mi s-a spus și nu am declarat. Am întrebat și la integritate ce sa fac, dar nici ei nu au știut fiind o speță în care am dobândit un imobil când eram minor și au crezut ca nu trebuie trecut pana nu accept moștenirea (cu un act). Nu am un act ca am acceptat expres moștenirea după ce am devenit major. Doar certificatul de moștenitor. Nici impozitul nu vine pe numele meu și nu am beneficiat de ceva din acel imobil. A rămas în administrarea mamei.
Nu am un act ca am acceptat expres moștenirea după ce am devenit major.

nu va trebuie, a acceptat mama pt dvs cand erati minor, nu exista varianta sa mai acceptati o data sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire minor și declarația de avere StefanF93 StefanF93 Bună ziua, Va rog în limita posibilităților daca ma puteți ajuta cu un răspuns la următoarea speță legata de o moștenire. In urma cu 20 de ani ... (vezi toată discuția)
Mostenire polar polar Mama mea a murit cand eu aveam un an si jumatate. Tata m-a parasit, iar eu am ramas in custodia bunicilor. Dupa moartea bunicilor, tutela i s-a acordat ... (vezi toată discuția)
Act de mostenitor corinacarstoiu corinacarstoiu Ce se intampla in cazul in care intr-un act de mostenitor figureaza 2 persoane (mama si fiu pentru succesiunea sotului, respectiv a tatalui), dar din cauza ... (vezi toată discuția)