avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire minor și declarația de avere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire minor și declarația de avere

Bună ziua,

Va rog în limita posibilităților daca ma puteți ajuta cu un răspuns la următoarea speță legata de o moștenire.

In urma cu 20 de ani tatăl meu a decedat, iar o proprietate pe care o avea mi-a revenit mie in măsura de 3/4 și mamei 1/4. La acel moment eram minor iar mama a fost tutorele.

Dupa împlinirea vârstei de 18 ani, trebuia sa mai fac un act pentru partea mea moștenită (3/4 din moștenire)?

Acea parte din proprietate se poate declara în declarația de avere sau mai trebuie făcut un alt act adițional ca să o pot declara?

Singurul act existent este cel de când eram minor.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: StefanF93 , utilizator 18:43, 6 Februarie 2024
certificatul de mostenitor e actul dvs de proprietate.
Mulțumesc mult!
Bună ziua!
Dvs.sunteti coproprietar pe acel imobil împreună cu mama Dvs.in baza certificatului de moștenitor.
Daca veți vrea să deveniți unic proprietar pe imobilul respectiv va trebui să faceți partajul cu mama.
La momentul actual, daca nu doriți să faceți partajul, nu mai trebuie să faceți nimic, este suficient certificatul de moștenitor.

Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune fara sa stim ! Business_man Business_man Tatal meu a murit, mama a pus pe cineva ca tutore (nu l-am vazut niciodata) si a facut succesiunea. Eu aveam 10 ani si fratele 8 ! Eu vreau sa o dau in ... (vezi toată discuția)
Modificare declarație avere depusa StefanF93 StefanF93 Bună ziua, Va rog, daca ma puteți ajuta cu următoarea speță. Tatăl meu a decedat când aveam 9 ani. La momentul respectiv a fost făcut un act de ... (vezi toată discuția)
Mama mea a decedat acum 10 ani, iar tatăl meu nu este trecut ... Zenica Zenica Mama mea a decedat acum 10 ani, iar tatăl meu nu este trecut în actul de proprietate al casei ( fiind moștenire de părinții ei) acum tata vrea sa obțină ... (vezi toată discuția)