Tatal meu a murit, mama a pus pe cineva ca tutore (nu l-am vazut niciodata) si a facut succesiunea. Eu aveam 10 ani si fratele 8 !
Eu vreau sa o dau in judecata sa imi iau partea ce imi revine, nu ce crede ea ca vrea sa imi dea !
Se i-a in considerare si averea care era acum 10 ani? Daca ea sa folosit de averea respectiva in folosul propriu si acum nu mai exista, noi ca si urmasi avem vreo sansa sa ne recuperam o parte din avere prin impartirea procentului care i se revine mamei, catre noi?
Este legal ca un strain (tutorele) sa hotarasca ce si cum ne revine, fara ca noi sa il cunoastem sau sa il fi vazut vreodata?
Daca ea a facut deja succesiunea, eu acum pot sa o atac in instanta?
A zis ca daca o dau in judecata sa imi cer partea, ea o sa treaca totul pe numele altcuiva sau o sa vanda pe moment :((, este posibil ca sa vina un executor (cred) sa puna sechestru pe tot si sa faca un inventar?
Ce ar trebui sa fac, cum ? Eu unu sunt paralel cu legile #-o
Cred ca sunteti coproprietari cu mama pe acel imobil pe care nu aveda cum sa-l vanda. Solciitati actul de proprietate de la mama saui de la organul emitent (ICRAL< ICVL) , vedeti si certificatul de mostenitor de pe urma tatalui (il gasiti la Camera notarilor dupa data decesului sau la Biroul notarial unde s-a deschis succesiunea.,faceti unele investigatii sa vedeti ce avei in patrimoniu. Chiar si la primarie , taxe si impozite arf trebui sa figurati ca proprietari pe imobil.De unde stiti ca nu mai exista averea ?
A fost numit un curator cu decizie de curatela pentru dezbaterea succesiunii. In nicun caz curatorul sau mama dvs nu putea instraina bunurile fara acordul autoritatii tutelare. Este interzisa vanzare imobilului detinut de minori prin succesiune, intrucat acestora trebuie sa li se asigure locuinta.
Daca doar s-a dezbatut succesiunea, inseamna ca sunteti co-proprietari, si atunci pt a dispune de cota dvs., trebuie sa iesiti din indiviziune.
Solicitati mamei sa va arate certificatul de mostenitor, daca nu vi-l arata, puteti merge la notarul la care s-a dezbatut succesiunea si sa obtineti un duplicat.
Pt alte demersuri, daca a vandut ilegal, sau si-a trecut ilegal totul pe numele ei, angajati-va un avocat.