avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama mea a decedat acum 10 ani, iar tatăl meu nu este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama mea a decedat acum 10 ani, iar tatăl meu nu este trecut ...

Mama mea a decedat acum 10 ani, iar tatăl meu nu este trecut în actul de proprietate al casei ( fiind moștenire de părinții ei) acum tata vrea sa obțină titlu de proprietar, noi săi cedam părțile noastre și ulterior să-i facă doar unui copil act de proprietate, noi fiind 3 frați, se poate așa ceva?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:00, 18 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate, dar de ce sa va scarpinati la urechea stânga, cu mana dreapta și sa faceți 7 acte?
Dacă imobilul este bunul propriu al mamei, la dezbaterea moștenirii, tatăl și ceilalți doi copii pot renunța la succesiune, iar unic moștenitor va rămâne cel de-al treilea copil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iulie 2022
raluk0207, utilizator
Tata vrea... dvs ce vreti?
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Na-ţi-o ţie, dă-mi-o mie.
Se poate, dar este absurd. Sunt necesare multe acte, care costă o grămadă de bani. (Și ar fi ca și cum ați pleca din București, prin Sighetu Marmației, ca să ajungeți la Constanța. Se poate, dar între astea două e o ditamai autostrada)

După decesul mamei aveți fiecare 1/4 din moștenire, respectiv 1/4 din casă, care era bun propriu al mamei. (tata are 1/4 și restul de 3/4 pentru cei 3 copii ai defunctei).

Dezbateți succesiunea după mama și:
1. puteți să trăiți în indiviziune până la adânci bătrâneți /oricât timp vreți
sau
2. puteți să încheiați un act de partaj oricând vi se năzare.
Prin actul de partaj, oricare dintre coproprietari (copilul X, de exemplu) poate deveni proprietar exclusiv asupra casei, iar ceilalți pot prelua alte bunuri (dacă există) și/sau pot beneficia de o sultă pentru partea lor.

Sau:
Dacă voința voastră (a tuturor celor 4) este aceea ca fratele dvs. (X) să devină unic proprietar ȘI DACĂ această casă este singurul bun din moștenirea mamei (ATENȚIE!), atunci puteți să vă declarați toți străini de moștenire, cu excepția copilului X, care va deveni astfel unic moștenitor al mamei. (și, ca atare, unic proprietar al casei).
Atenție! Că o declarație de-asta costă ... cam de câtiva mici și vreo două beri, dar cu ea vă puteți azvârli averea pe gârlă, dacă nu știți cu ce se mănâncă. (care sunt efectele ei).
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare Adimaxim Adimaxim Salut. Am o problema si poate ma puteti ajuta. Dupa ce tata a decedat casa bunicii a fost impartita intre fratii lui si mine dar vreau sa imi fac act d ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog frumos sa ma ajutati cu indrumari. cum procedez ... Monica R Monica R Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu indrumari. Cum procedez pentru a deveni unic proprietar al imobilului si terenului aferent, mostenire dupa parinti, ... (vezi toată discuția)
Cedare la succesiune predaioan predaioan Dupa moartea mamei mele, suntem trei frati si tatal nostru care mostenim o casa care era pe numele mamei.Tata si unul din frati vor sa-mi cedeze mie partea ... (vezi toată discuția)