Expertiza s-a realizat deoarece a fost plătită în proporție de 2/3 și, probabil, expertul a considerat că poate efectua lucrarea, însă nu a predat raportul de expertiză. Este posibil să prezentăm instanței daunele provocate de această situație și să cerem dobândă penalizatoare de la contractării expertizei. Poate ne vom asocia și cu expertul, in cazul lui suma este sub 1000 Ron. Totuși, sunt acestea motive întemeiate pentru că instanța să admită cererea de chemare în judecată?
Mulțumesc
Firma la care sunt asociat a fost vizitată de un organism de control care a cerut o expertiza contabilă. Unul dintre asociați nu este de acord și a făcut tot ce a putut pentru a împiedica expertizarea (nu a semnat diverse acte, nu vrea să transfere onorariul expertului, alte mici tertipuri,etc) cert este că am pierdut deja un an din această cauză. Am putea avea un motiv legal de a-l acționa în instanță pentru că, prin rea voință, am pierdut bani și timp din cauza lui?
Unul dintre subiectele de discuție pe care vreau să îl abordeze este și redactarea unui nou acord parental, însă nu vreau ca fata să aibă un răspuns pregătit, ci vreau să aflu direct de la ea o părere. Cum m-ar putea ajuta cei de direcția copilului? Au ei pârghii legale pentru a interveni? In mod normal și eu am aceeași autoritate părintească, nu există nici un motiv să fie doar noi doi
Bună ziua, mă confrunt cu următoarea situație: sunt divorțat de 4 ani și locuiesc în străinătate. De fiecare dată când am venit în țară am vrut să mă întâlnesc cu fiica mea(care are 16 ani) însă mama ei nu accepta să ne vedem fără ca ea sa fie prezentă la întâlnire. Eu nu accept acest lucru, deja s-a întâmplat de 2 ori acest lucru. Ce pot face in această situație, având în vedere că fata dorește să ne vedem, dar este prinsă într-o situație jenantă și nu ar vrea să supere pe nimeni. Acordul paternal este valabil, însă nu are nici o referire la acest gen de situații. Mulțumesc
Buna ziua
Prin hotararea instantei platesc o pensie de intretinere egala cu 1/4 din venitul lunar net. In cursul acestui an urmeaza sa primesc o suma reprezentand o mostenire, iar de anul viitor voi primi (in 2 transe) o suma compensatorie platita de o autoritate publica. Aceste venituri trebuie adaugate la venitul lunar pentru a calcula 1/4 din acesta? Din unele discutii inteleg ca, in principiu, se ia in calcul orice venit impozabil cu caracter de continuitate, aceste plati (o plata unica, respectic o transa pe an) neavand acest caracter; exista o legislatie mai concreta care sa specifice acest lucru?
Multumesc