Bună ziua! Sunt însărcinată și sunt în concediu medical de 6 săptămâni. Angajatorul nu vrea să îmi facă plata, pretinzând ca nu este obligat sa îmi plătească bani de la el pentru medical… Ce mă sfătuiți să fac? Să mă adresez ITM-ului? Sau care este demersul? Mulțumesc !
Vă mulțumesc frumos! La un salariu minim pe economie, care este metoda de calcul? Am primit de la angajator o sumă de bani în cont, însă mi se pare o sumă foarte mică și de aceea aș vrea să pot verifica cumva
Bună ziua! Am intrat în concediu medical,codul diagnosticului fiind -745-(hemoragie în sarcină) , iar codul indemnizației -01-( boală obișnuită) care se plătește cu 75% din veniturile brute. Care este metoda de calcul a banilor pe care ar trebui să îi primesc în acest concediu? Se mai opresc suplimentar încă 10% pentru CAS? Angajatorul în cat timp are obligația să îmi vireze banii pentru CM? Mulțumesc !
Bună ziua! Sunt însărcinată în 19 săptămâni. De când am anunțat la serviciu ca sunt însărcinată, șefii mei și-au schimbat comportamentul radical față de mine, nu mă protejează nicicum, simt cumva o hărțuire la adresa mea și un stres continuu când sunt la serviciu . Nu au făcut niciun demers după cum am înțeles ca ar fi normal, să anunțe la ITM,medicina muncii etc. . Aș dori să îmi explice cineva care este exact demersul, să știu ce ar trebui să urmeze să se întâmple sau ce aș putea face eu. Vă mulțumesc !!!
Buna seara! Doresc sa-mi cunosc tatăl și nu cunosc detalii despre el, doar numele și o veche adresa la care a locuit. Alte detalii precum numele parintilor lui,data nașterii.. nu știu.
Am găsit niște documente vechi din anii ‘70-‘75 unde este precizat tribunalul unde s-au judecat procesele pentru pensia alimentara și numărul de dosar. Credeți ca ma ajuta cu ceva? Oare mai exista dosarele arhivate la tribunal? Sau cum ar trebui sa procedez? Mulțumesc !