avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Activitate Radu1999

Activitate Radu1999

Cererea de rectificare a cazierului judiciar se poate depune la orice sectie de politie?

Multumesc!
Va multumesc pentru raspuns,
Pot formula aceasta cerere la orice unitate de politie care elibereaza cazierul judiciar?
Va intreb deoarece eu locuiesc in Bucuresti, insa locul de nastere si adresa este in Cluj.
De asemenea, hotararea prin care am primit amenda penala este data de Tribunalul Constanta.

Buna ziua,
Am savarsit in trecut o fapta penala care s a soldat cu 900 lei amenda penala pe care am achitat o in data de 8 ianuarie 2021.
Stiu ca in cazul in care nu am mai savarsit o alta infractiune in termen de 3 ani, ar fi trebuit sa intre reabilitarea de drept.
Am scos astazi certificatul de cazier judiciar, insa pe acesta inca apare dosarul penal, desi se specifica data in care am efectuat plata (8 ianuarie 2021).
Ce as putea face pentru a fi sters din cazierul judiciar din moment ce s a implinit termenul de 3 ani din momentul platii amenzii?

Multumesc!
Buna ziua!
Am contactat o firma de geamuri pentru a face inchiderea unui balcon cu sticla securizata. Am platit pentru toata lucrarea suma de 15000 lei, 10000 lei avans(pentru care am primit factura) si inca 5000 lei cash la montaj(pentru care am fost aburit dupa cateva telefoane ca voi primi factura insa nu am mai primit nimic). De asemenea, mi au spus ca o sa imi trimita garantia pe mail si nu am mai primit nimic.
Montajul a fost facut prost, prin balcon intra apa si unul dintre geamuri nu poate fi folosit deoarece iese de pe sina.
Am vorbit cu firma pentru reparatii, au venit cei care au montat si au "reparat", insa la exact o zi dupa defectiunile erau exact la fel.
Am spus din nou firmei despre problemele pe care le am, au spus ca vor trimite din nou echipa, insa de aceasta data nu au mai trimis pe nimeni si acum nu-mi mai raspund la telefon.
Le am trimis email si mesaje pentru a avea acest lucru in scris, dar nu au raspuns nici acolo si acum balconul pentru care am platit respectiva suma de bani nu mai poate fi folosit.
Cui as putea sa ma adresez? Pot face o reclamatie la ANPC in acest caz sau este nevoie sa vorbesc cu un avocat? Daca este nevoie de avocat, cu ce avocat ar trebui sa discut despre asta?
Va multumesc pentru raspunsuri.
O zi frumoasa!
Multumesc pentru raspuns! Am auzit despre cazuri unde nu s a sters in mod automat si din acest motiv eram nedumerit.
Buna ziua, am o intrebare si as aprecia daca m ati putea ajuta cu un raspuns.
In anul 2019 am facut o fapta penala, , motiv pentru care am fost condamnat la plata unei amenzi penale la finalul anchetei/procesului.
Am achitat amenda penala in ianuarie 2021.
Stiu ca perioada de stergere a cazierului judiciar se face dupa 3 ani din momentul achitarii amenzii.
Intrebarea mea este, cazierul meu se va sterge automat in data in care se implinesc cei 3 ani,in acest caz ianuarie 2024, sau va fi nevoie sa contactez un avocat pentru a face o cerere in acest sens?

Va multumesc pentru raspunsuri.