Buna ziua,
Am savarsit in trecut o fapta penala care s a soldat cu 900 lei amenda penala pe care am achitat o in data de 8 ianuarie 2021.
Stiu ca in cazul in care nu am mai savarsit o alta infractiune in termen de 3 ani, ar fi trebuit sa intre reabilitarea de drept.
Am scos astazi certificatul de cazier judiciar, insa pe acesta inca apare dosarul penal, desi se specifica data in care am efectuat plata (8 ianuarie 2021).
Ce as putea face pentru a fi sters din cazierul judiciar din moment ce s a implinit termenul de 3 ani din momentul platii amenzii?
Buna ziua,
Formulati o cerere la unitatea de politie emitenta a cazierului motivata infapt si in drept si solicitati stergerea sanctiunii din cazier. In caz de refuz, trebuie sa va adresati instantei de judecata.
Va multumesc pentru raspuns,
Pot formula aceasta cerere la orice unitate de politie care elibereaza cazierul judiciar?
Va intreb deoarece eu locuiesc in Bucuresti, insa locul de nastere si adresa este in Cluj.
De asemenea, hotararea prin care am primit amenda penala este data de Tribunalul Constanta.
Amenda penala
TudorEmilia
Buna ziua, in luna ianuarie am luat o amenda penala pentru tulburarea linistii publice si am platit-o la un interval de o luna. As dori sa stiu termenul de ... (vezi toată discuția)