avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... AMENDA PENALA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

AMENDA PENALA

Buna ziua, in luna ianuarie am luat o amenda penala pentru tulburarea linistii publice si am platit-o la un interval de o luna. As dori sa stiu termenul de reabilitare. Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati fost condamnat la amenda penala pentru art. 371 c.p.?
Buna seara! Da
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intervine reabilitarea de drept daca in decurs de 3 ani nu savarsiti nicio infractiune.
Ce trebuia sa faci pentru a obține reabilitarea de drept unde trebuie sa mergi ? La ce instituție ?
In mod normal, nu trebuie sa faceti nimic, la împlinirea termenului de 3 ani prevăzut la art. 165 din Codul penal, dacă persoana condamnată nu a mai săvârşit o altă infracţiune, autoritatea care ţine evidenţa cazierului judiciar va şterge din oficiu menţiunile privind pedeapsa aplicată condamnatului.
Verificati daca apare in cazier, daca e dispusa pe lege veche, e posibil sa nu o stearga, fiind necesar sa va adresati instantei cu o cerere prin care sa solicitati sa constate ca a intervenit reabilitarea de drept.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa cu executare- termen de reabilitare/calcul termen rzvrzv rzvrzv Am fost condamnat la 2 ani inchisoare in 2013 cu executare si eliberat conditionat in 2014...intrebarea mea este: cand pot sa-mi fac reabilitarea sa nu mai am ... (vezi toată discuția)
Reabilitare ionut214 ionut214 Buna ziua, In cazul unei pedepse de de 1 an si 3 luni cand intervine reabilitarea?Cand se va sterge din cazier definitiv?Pedeapsa a fost executata ... (vezi toată discuția)
Condamnat la o pedeapsa cu executare- cand ma pot reabilita? adriano_gl adriano_gl Am fost eliberat conditionat anul trecut pe 19 august; am executat 1an 2 luni si 28 de zile din condamnarea de 1 an si 10 luni pentru conducere fara permis... ... (vezi toată discuția)