avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda penala perioada de expirare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda penala perioada de expirare

Buna ziua, am o intrebare si as aprecia daca m ati putea ajuta cu un raspuns.
In anul 2019 am facut o fapta penala, , motiv pentru care am fost condamnat la plata unei amenzi penale la finalul anchetei/procesului.
Am achitat amenda penala in ianuarie 2021.
Stiu ca perioada de stergere a cazierului judiciar se face dupa 3 ani din momentul achitarii amenzii.
Intrebarea mea este, cazierul meu se va sterge automat in data in care se implinesc cei 3 ani,in acest caz ianuarie 2024, sau va fi nevoie sa contactez un avocat pentru a face o cerere in acest sens?

Va multumesc pentru raspunsuri.
ART. 528 C.p.p.
Reabilitarea de drept
(1) La împlinirea termenului de 3 ani prevăzut la art. 165 din Codul penal, dacă persoana condamnată nu a mai săvârşit o altă infracţiune, autoritatea care ţine evidenţa cazierului judiciar va şterge din oficiu menţiunile privind pedeapsa aplicată condamnatului.
(2) La împlinirea termenului de 3 ani prevăzut la art. 150 din Codul penal, dacă persoana condamnată nu a mai săvârşit o altă infracţiune, organul care a autorizat înfiinţarea persoanei juridice şi organul care a înregistrat persoana juridică vor şterge din oficiu menţiunile privind pedeapsa aplicată persoanei juridice.
Multumesc pentru raspuns! Am auzit despre cazuri unde nu s a sters in mod automat si din acest motiv eram nedumerit.
Este posibil, dar de principiu rezolvati la politie cu cerere rectificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se face reabilitarea automat dupa perioada de supraveghere ? AndrasM AndrasM pe 17.11.2018 s-a incheiat perioada de supraveghere , in cazier inca mai am mentiuni desi am inteles ca se face reabilitarea automat dupa aceasta perioada. Va ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea(stergerea cazierului juridic) LucianAlexandru LucianAlexandru Am fost condamnat la o pedeapsa de un 1 an si 10 luni pentru trafic international de droguri,asocierea la un grup infractional etc..am inspasit pedeapsa iar in ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu executare- termen de reabilitare/calcul termen rzvrzv rzvrzv Am fost condamnat la 2 ani inchisoare in 2013 cu executare si eliberat conditionat in 2014...intrebarea mea este: cand pot sa-mi fac reabilitarea sa nu mai am ... (vezi toată discuția)