avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitarea(stergerea cazierului juridic)
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitarea(stergerea cazierului juridic)

Am fost condamnat la o pedeapsa de un 1 an si 10 luni pentru trafic international de droguri,asocierea la un grup infractional etc..am inspasit pedeapsa iar in pe 6 martie 2013 am fost eliberat. Intrebarea mea este mi se sterge automat cazierul sau trebuie sa fac o cerere?. Si daca trebuie sa fac o cerere care este termenul necesar pentru a o putea inainta unei instante? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: LucianAlexandru , utilizator 13:37, 22 Ianuarie 2015
Art. 165

Reabilitarea de drept

Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.

La împlinirea termenului de 3 ani prevăzut la art. 165 din Codul penal, dacă persoana condamnată nu a mai săvârşit o altă infracţiune, autoritatea care ţine evidenţa cazierului judiciar va şterge din oficiu menţiunile privind pedeapsa aplicată condamnatului.
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2015
av_silvia_margineanu, utilizator
Multumesc! Deci dupa 3 ani se sterge automat nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea pedepsei din cazier kozmaalina kozmaalina Buna ziua Va rog sa imi spuneti ce procedura trebuie sa urmam pentru stergerea unei condamnari penale cu suspendare din cazier. Va Multumesc. (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu executare- termen de reabilitare/calcul termen rzvrzv rzvrzv Am fost condamnat la 2 ani inchisoare in 2013 cu executare si eliberat conditionat in 2014...intrebarea mea este: cand pot sa-mi fac reabilitarea sa nu mai am ... (vezi toată discuția)
După cât timp de la o condamnare pe 1 an, cu suspendare, pentru ... Dan912 Dan912 După cât timp de la o condamnare pe 1 an, cu suspendare, pentru deținere de substanțe de risc, poate interveni reabilitarea? În acest caz se șterge din ... (vezi toată discuția)