avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Activitate Vauva

Activitate Vauva

Decizia definitiva a fost data acum 3 ani pentru pensia alimentara copil, urmând atunci școala , de la data când sa emis decizia tatăl nu a plătit 10 luni pensia, și după ce am vb cu el a început sa plătească lunar dar nu a trimis banii din urma. In prezent băiatul sa înscris la facultate el trebuie sa mai dovedească ca continua studiile și poate cere sa i sa plătească restanta din urma? Este de ajuns doar cerere de înscriere la facultate pe care am făcut poza și am trimis-o tatălui?
Buna, am o întrebare băiatul a terminat liceul a luat bacalaureatul și a primit pensia alimentara pana in Iunie . Apoi sa decis sa meargă la facultate , sa înscris și a fost admis, facultatea începe in Septembrie iar tatăl lui nu îs mai trimis pensia pe Iulie -August spunând ca el vrea dovada ca sa înscris și ca i va plăti pensia in Septembrie după ce vede ca urmează școala la zi. I-am trimis poza cu cerere de înscriere la facultate dar nu e suficient pt el, vrea sa i se trimita detaliat , numere tel de la facultate sa vb el cu ei ca sa fie sigur ca e înscris copilul. Deși am trimis . Ce sa fac ca sa îmi plătesca pe lunile Iulie August . Și de la data de când sa decis sentința el nu a plătit 10 luni , numai după ce am vb cu el a început sa plătească dar nu a dat și din urma. Se poate face ceva in privința aceasta? Sa plătească tot
Mulțumesc pentru răspuns , deși tatăl copilului lucra in străinătate se poate face poprire pe venitul lui,? Dacă nu vrea sa plătească pensia alimentara pentru continuarea studiilor băiatului .
Buna ziua , e vorba de băiat care e major , acum 3 ani am primit sentința de la tribunal ca fostul sot, tatăl copilului sa plătească pensie alimentara pana la 26 ani dacă urmează studii. Atunci copilul urma liceul, anul acesta a terminat liceul și băiatul dorește sa meargă la facultate . A luat bacalaureatul, și vorbind cu tatăl lui despre ce vrea el și ca dorește sa continua studiile și tatăl a zis băiatului ca nu mai trimite pensia ca a terminat școala și ca nu e de acord sa urmeze facultatea, și ca nu va mai trimite pensia alimentara. Am avut discuții in acest sens și nu mai vrea deloc sal ajute pe băiat . Menționez ca tatăl copilul e plecat in străinătate de mulți ani, se știe ca are loc de munca stabil și venituri. Ce poate face băiatul sa îl oblige pe tatăl lui săi plătească in continuare pensia așa cum a fost stabilită de sentința data de tribunal. Și poate sa ceara majorare de pensie , fiindcă facultatea costa mult,. Ce se poate face chiar dacă tatăl lui e stabilit in străinătate.