avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate ioana.bob

Activitate ioana.bob

Buna ziua,
Da, este in obligatia angajatorului de a face acest lucru .
O sa revin cu raspuns aici ca sa nu se preia o informatie gresita.

Se refera doar la FIAM, document care se intocmeste in baza certificatelor medicale cu cod de AM si se avizeaza de ITM.
- din ceea ce dvs ati comunicat aici , se intelege ca FIAM se face doar daca ai CM cu cod de AM ceea ce este total gresit . FIAM se face indiferent de cod de indemnizatie ( doar ce am primit FIAM avizat cu concediile medicale pe 01 ) .

Oricum intrebarea mea initiala nu avea nici o legatura cu toti pasii pe partea de SSM ci doar partea in care angajatorul trebuie sa ii plateasca indemnizatia pentru concediul medical angajatului.

O seara buna,
Buna ziua,

In baza la ce anume elibereaza un doctor concediu medical pe cod de accident de munca? De unde are cum doctorul sa stie ca acel incident a fost sau nu a fost accident de munca?

Din prima fraza scrisa de dvs inteleg faptul ca ITM imi avizeaza dosarul si FIAM ca fiind AM doar daca am certificat medical pe 03 ? Cred ca fie v-ati exprimat gresit , fie mi-ati dat o informatie eronata .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Aveti doua variante :
1. Cititi Codul Penal mai exact Violarea vieţii private
sau
2. Sesizati angajatorul cu privire al aceasta fapta ce pe deoparte este o incalcare GDPR si pe alta parte este o Hartuire morala la locul de munca.
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie cu care nu m-am mai intalnit in practica pana acum :
Accident de munca in curs de avizare FIAM la ITM cu concediu medical eliberat pe codul 01 fara stagiu de cotizare.
Intrebare : Concediu medical se plateste pana se finalizeaza cercetarea evenimentului sau se plateste dupa cercetarea evenimentului si modificarea certifcatelor de concediu medical corespunzator cu codul 03 ?
Sa va afecteze la ce anume ?
Concediu sau indemnizatie ?
Concediu medical in continuare

In luna aprilie avem cele 3 situatii de mai jos pentru care angajatii societatii au fost cu certificatele medicale pentru a fi modificate insa unitatea emitenta nu doreste sa le modifice sustinand ca sunt corecte intocmite .

- Concediu medical in continuare - cod indemnizatie 13 cu cod diagnostic 479 pentru perioada 01.04.2024 – 30.04.2024 data acordarii fiind 09.04.2024 ( concediu anterior s-a terminat pe 31.03.2024 )
- Concediu medical in continuare – cod indemnizatie 01 cu cod diagnostic 379 pentru perioada 01 – 14.04.2024 data acordarii fiind 01.04.2024 . ( concediu anterior s-a terminat pe 31.03.2024 )
- Concediu medical in continuare – cod indemnizatie 01 cu cod diagnostic 379 pentru perioada 15 – 20.04.2024 data acordarii fiind 15.04.2024 . ( concediu anterior s-a terminat pe 14.04.2024 )

Cum credeti ca ar trebui sa procedam in aceasta situatie astfel incat inregistrarea acestor concedii medicale sa fie corecta?
Buna,
Nu se poate .
Doar proprietarul masinii poate pastra numerele sau cumparatorul masinii .
Nu ne-ai spus acum cat timp a vandut bunicul tau masina ca exista un termen de pastrare a lor . Cred ca poti sa incerci sa faci o verificare disponibilitate numere .
Buna ziua,
Cum interpretati art 4 lit f din HG 905/2017 ?
f) datele prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. p) se transmit cel târziu la data încetării contractului individual de muncă ?
- Daca data incetarii CIM este in 01.04.2024 se poate face inregistrarea in Revisal la o data anterioara incetarii ?
- Documentele incetarii CIM pot fi eliberate anterior ?
Eu interpretez ca se pot face atata timp cat exista " cel tarziu " in text dar as vrea sa mai vad si alte pareri.
Buna ziua,
O sa raspund tot eu aici in cazul in care intereseaza pe cineva acest subiect.
Chiar daca salariatul este pensionar nu se ia in considerare pensia ca fiind stagiu cotizare CM .
Raspuns primit de la CNAS.
O zi buna,