avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Activitate ioana.bob

Activitate ioana.bob

Buna ziua,
Inclusiv ziua cand copilul implineste varsta dar sa discutati cu angajata in cauza si referitor la cele 2 luni ale tatalui .
Buna ziua,
Da, este in obligatia angajatorului de a face acest lucru .
O sa revin cu raspuns aici ca sa nu se preia o informatie gresita.

Se refera doar la FIAM, document care se intocmeste in baza certificatelor medicale cu cod de AM si se avizeaza de ITM.
- din ceea ce dvs ati comunicat aici , se intelege ca FIAM se face doar daca ai CM cu cod de AM ceea ce este total gresit . FIAM se face indiferent de cod de indemnizatie ( doar ce am primit FIAM avizat cu concediile medicale pe 01 ) .

Oricum intrebarea mea initiala nu avea nici o legatura cu toti pasii pe partea de SSM ci doar partea in care angajatorul trebuie sa ii plateasca indemnizatia pentru concediul medical angajatului.

O seara buna,
Buna ziua,

In baza la ce anume elibereaza un doctor concediu medical pe cod de accident de munca? De unde are cum doctorul sa stie ca acel incident a fost sau nu a fost accident de munca?

Din prima fraza scrisa de dvs inteleg faptul ca ITM imi avizeaza dosarul si FIAM ca fiind AM doar daca am certificat medical pe 03 ? Cred ca fie v-ati exprimat gresit , fie mi-ati dat o informatie eronata .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Aveti doua variante :
1. Cititi Codul Penal mai exact Violarea vieţii private
sau
2. Sesizati angajatorul cu privire al aceasta fapta ce pe deoparte este o incalcare GDPR si pe alta parte este o Hartuire morala la locul de munca.
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie cu care nu m-am mai intalnit in practica pana acum :
Accident de munca in curs de avizare FIAM la ITM cu concediu medical eliberat pe codul 01 fara stagiu de cotizare.
Intrebare : Concediu medical se plateste pana se finalizeaza cercetarea evenimentului sau se plateste dupa cercetarea evenimentului si modificarea certifcatelor de concediu medical corespunzator cu codul 03 ?
Sa va afecteze la ce anume ?
Concediu sau indemnizatie ?
Concediu medical in continuare

In luna aprilie avem cele 3 situatii de mai jos pentru care angajatii societatii au fost cu certificatele medicale pentru a fi modificate insa unitatea emitenta nu doreste sa le modifice sustinand ca sunt corecte intocmite .

- Concediu medical in continuare - cod indemnizatie 13 cu cod diagnostic 479 pentru perioada 01.04.2024 – 30.04.2024 data acordarii fiind 09.04.2024 ( concediu anterior s-a terminat pe 31.03.2024 )
- Concediu medical in continuare – cod indemnizatie 01 cu cod diagnostic 379 pentru perioada 01 – 14.04.2024 data acordarii fiind 01.04.2024 . ( concediu anterior s-a terminat pe 31.03.2024 )
- Concediu medical in continuare – cod indemnizatie 01 cu cod diagnostic 379 pentru perioada 15 – 20.04.2024 data acordarii fiind 15.04.2024 . ( concediu anterior s-a terminat pe 14.04.2024 )

Cum credeti ca ar trebui sa procedam in aceasta situatie astfel incat inregistrarea acestor concedii medicale sa fie corecta?
Buna,
Nu se poate .
Doar proprietarul masinii poate pastra numerele sau cumparatorul masinii .
Nu ne-ai spus acum cat timp a vandut bunicul tau masina ca exista un termen de pastrare a lor . Cred ca poti sa incerci sa faci o verificare disponibilitate numere .
Buna ziua,
Cum interpretati art 4 lit f din HG 905/2017 ?
f) datele prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. p) se transmit cel târziu la data încetării contractului individual de muncă ?
- Daca data incetarii CIM este in 01.04.2024 se poate face inregistrarea in Revisal la o data anterioara incetarii ?
- Documentele incetarii CIM pot fi eliberate anterior ?
Eu interpretez ca se pot face atata timp cat exista " cel tarziu " in text dar as vrea sa mai vad si alte pareri.