avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate Nicoleta.I.Cimpoeru

Activitate Nicoleta.I.Cimpoeru

Buna ziua ,

Ce se intampla daca accepti o oferta de angajare , o semnezi , dar dupa cateva zile primesti o oferta mai buna si te razgandesti ?
Ce valoare are oferta de angajare , si ce pot face in cazul in care m-am razgandit?

Multumesc!
Buna ziua ,

Lucrez la o firma pe post de specialist comisionare si in urma unei negocieri salariale si a semnarii unui act aditional trebuia sa primesc un comision pentru fiecare contract pe care il verific . Luna aceasta nu am primit niciun comision pentru contractele verificate si le-am transmis acest lucru , au spus ca asa este nu am primit si ca se va rezolva , au trecut 7 zile lucratoare de atunci si inca nu mi-au virat suma respectiva. Acum au venit cu scuza ca nu se comisioneaza contractele verificate ci doar cele verificate si inchise , desi in actul aditional semnat de ambele parti scrie foarte clar ca pentru fiecare “contract verificat” se acorda o anumita suma .
Care este termenul legal in care sunt obligati sa imi dea banii si ce pot face in situatia in care refuza sa o faca ? Mentionez ca am actul aditional si mail-urile transmise catre ei ca si dovada ca mi se cuvin banii respectivi .
Buna ziua ,

In luna martie a acestui an m-am inscris la scoala de soferi X unde instructor auto (individual zice el) era angajat o cunostiinta.
Am facut cu el ore de condus timp de o luna , iar prin luna aprilie el m-a anuntat ca vrea sa terminam mai repede cu orele de condus ca sa imi dea dosarul deoarece el va mai fi angajat la aceasta scoala doar pana la sfarsitul lunii mai .
L-am intrebat ingrijoarata cum ma va afecta pe mine schimbarea aceasta a lui si mi-a promis in repetate randuri ca nu ma va afecta absolut in niciun fel.
Zis si facut , am incercat sa termin orele de condus mai repede , dar fiind foarte neserios el tot uita de orele pe care le aveam programate , nu se trezea la timp sau isi dadea seama cu cateva ore inainte ca are examene programate fix in acelasi timp cu orele mele de condus . Sau pur si simplu spunea ca mi-a dat mesaj/m-a sunat sa ma anunte ca nu ne mai putem vedea , ceea ce era fals .
A venit si luna mai si am reusit cu greu sa facem orele , cu exceptia a 3 sedinte de condus pe care mi-a spus ca le vom pastra pentru a le face inaintea examenului practic , dar ca va trebuii sa semnez ca le-am facut , a fost greseala mea ca am semnat ca si cand am facut acele ore , desi nu le facusem defapt , dar stiind ca este o practica des intalnita si la alte scoli de soferi si fiind , repet , o recomandare de la o cunostiinta , am mers pe incredere ….
Dupa aceea a mai durat o saptamana, doua pana mi-a dat dosarul , timp in care el a devenit angajatul scolii de soferi Y .
Am primit de la el dosarul pe la jumatatea lunii iunie dupa care am mers linistita in concediu , 3 saptamani iar apoi mi-am schimbat si eu jobul , stiind ca am timp 1 an de zile sa dau sala/traseul pana imi expira scoala .
In aceste 2 luni nu am mai primit niciun semn de la instructor dar nici eu nu l-am mai cautat , i-am dat mesaj cu o saptamana inainte sa merg sa dau sala si el a spus ceva de genul ca nu ma crede (din cauza ca am amanat atat).
Am fost sa dau sala , am trecut examenul si apoi l-am sunat sa ii spun ca ma voi programa la traseu , initial nu mi-a raspuns la telefon sau mesaje , dar fiind deja la DRPCIV la rand pentru programare , am insistat pana mi-a raspuns si i-am zis cand m-am programat la care el a raspuns “ok”.
Aici incepe defapt partea interesanta , dupa o jumatate de ora m-a suna sa imi spuna ca el oricum nu poate veni la examen pentru ca va fi plecat in concediu in ziua respectiva si ca oricum , daca mai vreau sa dau examenul pe masina lui va trebuii sa platesc obligatoriu inca 3 sedinte la scoala Y si sa platesc si pentru examen , i-am spus ca nu mi se pare normal , deoarece el a spus ca nu ma va afecta cu nimic schimbarea lui , a raspuns ca nu e vina lui si ca nu stia . Am intrebat cat costa aceste sedinte la scoala Y si a spus ca nici asta nu stie , ca nu stie nici cand le vom putea face si ca sa sun la nr de la receptia sa vorbesc cu fata de la scoala Y care se ocupa . Pe el efectiv nu il interesa situatia mea , asa ca am sunat a doua zi la receptie si mi s-a spus ca trebuie sa platesc in plus in jur de 700 de lei , i-am spus instructorului ca nu mi se pare normal si el mi-a raspuns ca daca nu vreau sa platesc in plus pot vorbi la scoala de soferi X si ca daca acolo au un alt instructor disponibil in data in care am eu programarea la traseu , sa merg la examen cu el (un instructor nou si o masina noua).
Am sunat urmatoarea zi la scoala de soferi X unde am luat legatura cu fostul lui angajator si mi-a spus ca nu mai apar la ei in sistem , desi eu nu am solicitat si nici nu am fost anuntata vreodata de acest lucru.
Ulterior , scarbita fiind de acest individ , mi-am gasit o alta instructoare si bineinteles ca a trebuit sa ii dau si ei in jur de 1000 de lei , dar macar nu a mai trebuit sa am de aface cu el.
Intrebarea mea este, daca este legal cum a procedat fostul instructor , si ce masuri pot lua impotriva lui ?
Va multumesc , si scuze pentru intregul roman de mai sus
Buna ziua ,

Lucrez la o banca si sunt in perioada de preaviz , mai am 2 saptamani pana se incheie contractul de munca.
Acum cateva zile am avut o discutie cu 2 dintre colegele mele ,pe care le consideram de incredere , despre salarii , discutie in care am aflat salariile lor iar ele pe al meu , dovedindu-se ca salariul meu era considerabil mai mare , eu fiind angajata cu un an mai tarziu decat ele .
Superiorul meu a aflat despre aceasta discutie si m-a amenintat ca am incalcat clauza de confidentialitate din contract , prin discutia avuta cu colegele .
Intradevar , in contract este mentionat faptul ca angajatorul poate sa “imi ceara despagubiri in conformitate cu legea romana aplicabila” , asta daca i-am cauzat un prejudiciu .
Intrebarea mea este , ce presupune legea si ce ar putea sa se intample in aceasta situatie ?
Multumesc anticipat!