avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua , Lucrez la o banca si sunt in perioada de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua , Lucrez la o banca si sunt in perioada de preaviz ...

Buna ziua ,

Lucrez la o banca si sunt in perioada de preaviz , mai am 2 saptamani pana se incheie contractul de munca.
Acum cateva zile am avut o discutie cu 2 dintre colegele mele ,pe care le consideram de incredere , despre salarii , discutie in care am aflat salariile lor iar ele pe al meu , dovedindu-se ca salariul meu era considerabil mai mare , eu fiind angajata cu un an mai tarziu decat ele .
Superiorul meu a aflat despre aceasta discutie si m-a amenintat ca am incalcat clauza de confidentialitate din contract , prin discutia avuta cu colegele .
Intradevar , in contract este mentionat faptul ca angajatorul poate sa “imi ceara despagubiri in conformitate cu legea romana aplicabila” , asta daca i-am cauzat un prejudiciu .
Intrebarea mea este , ce presupune legea si ce ar putea sa se intample in aceasta situatie ?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:09, 19 Iulie 2023
Art. 26 Codul Muncii
(1) Prin clauza de confidenţialitate părţile convin ca, pe toată durata contractului individual de muncă şi după încetarea acestuia, să nu transmită date sau informaţii de care au luat cunoştinţă în timpul executării contractului, în condiţiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective de muncă sau în contractele individuale de muncă.
(2) Nerespectarea acestei clauze de către oricare dintre părţi atrage obligarea celui în culpă la plata de daune-interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajament de fidelitate Marina_B Marina_B Buna ziua, La firma la care lucrez ni se cere sa semnam un \\\"Angajament de fidelitate\\\", in care, printre alte prevederi, se precizeaza ca ne obligam sa ... (vezi toată discuția)
Acord de fidelitate alina_f_c alina_f_c atunci cand m-am angajat, dupa ce mi s-a incheiat CIM, angajatorul m-a pus sa semnez un Acord de fidelitate, :sorry:in care sunt mentionate cateva clauze de ... (vezi toată discuția)
Semnare contract confidentialitate pe termen nelimitat alexandrubirtoc alexandrubirtoc Buna seara. Mi se cere la firma la care lucrez sa semnez un contract de confidentialitate VALABIL PE TERMEN NELIMITAT. (toata viata) In cazul in care este ... (vezi toată discuția)