avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Activitate bucuresteanul76

Activitate bucuresteanul76

Odata ajuns cazul penal anchetat la Camera Preliminara in urma plangerii impotriva solutiei de clasare, dupa introducerea plangerii se mai pot introduce dovezi in perioada cat dosarul e in Camera Preliminara ?
Ma scuzati ca adresez niste intrebari pentru unii considerate ceva banal dar nu am mai trecut prin asa ceva. Am facut plangere simplu, dupa cum am gasit modele tip pe internet la actiunea de clasare a procurorului si apoi a prim-procurorului, acuma am 20 de zile sa redactez plangerea impotriva sentintei de clasare si sa o adresez instantei de judecata. Am 2 intrebari: 1. ce trebuie sa atasez impreuna cu plangerea? si sentina de clasare, si ce dovezi mai am inca la dispozitia mea ? sau ce anume? va multumesc; si intrebarea nr.2 daca cazul a fost cercetat sub savarsirea unei infractiuni de catre Parchetul de pe Langa Curtea de Apel, care e instanta unde trebuie sa inaintez plangerea acuma ? Eu am verificat pe internet ce cauze accepta fiecare instanta, si din ce am putut realiza e Judecatoria unde trebuie sa inaintez. Daca cumva gresesc va trimite Judecatoria la instanta care trebuie ? Va multumesc mult, de obicei nu prea primesc raspunsuri la ce intrebari am mai pus, as aprecia mult un raspuns. O zi minunata!
Am primit solutie de clasare de la prim-procurorul sef de la Curtea de Apel, in urma unei plangeri anterioare impotriva clasarii si de catre procurorul de caz. Am inteles ca ma pot adresa in instanta judecatoreasca. Cat timp am la dispozitie, si cum ar arata un model cum sa formulez adresarea in instanta ? Tot plangere se numeste? Plangere impotriva solutiei de clasare a prim-procurorului sef, sau cum ? Va multumesc.
Ma intereseaza un paragraf din legea de mai jos, dar vad ca apartine unui cod penal facut in anul 1968, republicat in monitorul oficial in 1997.
Intrebarea mea este, mai sunt inca in vigoare aceste paragrafe daca apartin unui cod penal facut asa de demult? Va multumesc.

CODUL PENAL din 21 iulie 1968 (**republicat**)
Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 65 din 16 aprilie 1997 ?
Aveti link aici:
[ link extern ]
Am aflat ca o persoana a obtinut ilegal, de la anumite personaje din administratia locala, prin "favoritism" niste documente de proprietate privata ale mele, pe care ulterior le-a folosit sa deschida un proces impotriva mea. Intervine aici legea GDPR, si putem vorbi de o incalcare a legii din partea lui? Pot eu sa ii deschid proces penal separat pt obtinere si detinere ilegala de documente cu caracter privat ? Mentionez ca nu am dovada "favoritismului" facut dansei, dar am dovada cum am trimis cerere la institutiile care erau abilitate in domeniu sa emita aceste documente (nu administratia locala, care nici macar nu era abilitata sa le emita), care mi-au confirmat ca nu s-a facut nici o cerere de obtinere a acelor documente.