Buna ziua,
Am si eu o intrebare legata de subiectul stagiului de cotizare la somaj. Stiu ca trebuie sa fi cotizat 12 luni in ultimele 24, insa daca in anumite luni are 10-15 zile lucrate din 20 sau 22, restul fiind concediu fara plata la cererea salariatului ? Cum ii completez Adeverinta cu stagiul pt. inscriere la somaj? Ii trec si lunile acelea, cu nr de zile lucrate sau nu se pun?
Multumesc.
Buna ziua,
A aflat cineva cum se incadreaza salariatii in somaj tehnic scutit de plata contributiilor in Declaratiile de somaj, sanatate, concedii mdicale? (doar la CAS a aparut o modificare la program )
Buna ziua,
Nu am vazut pe nimeni sa intrebe de declaratiile de la pensii, somaj, sanatate, concedii medicale . . . Acolo cum apar persoanele acestea? Daca nu apar in declaratii, cum vor dovedi ca au fost asigurate pe perioada respectiva. Si in caz contrar, daca respectam regulile din OUG 28/2009, si incercam sa ii includem in declaratie, aceasta va fi eronata. #-o
Poate nu m-am gandit eu la toate variantele . . .
Va rog sa ma mai ajutati cu o ultima problema: nu inteleg ce e cu pct. b "b) un exemplar al Monitorului Oficial al României, Partea a III-a, în care a fost publicat, potrivit art. 10, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea căruia să nu fi trecut mai mult de un an;"
Mai intai se publica cererea la Monitor si apoi se depune la Serviciul Pubilic. Pate stiti care e traseul documentelor . . .sau cum sa procedez?
Multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine, cu un raspuns la urmatoarea intrebare: la casatorie , in conditiile in care sotul are 2 nume de familie (amandoua din partea tatalui), se poate renunta la unul? Adica spre exemplu: Ionescu-Vasilescu si la casatorie sa optam doar pt. Ionescu se poate?
Multumesc anticipat !
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema.
Cum pot sa conving un inspector de la ITM ca nu exista o restrictie in legislatia muncii care sa impiedice o persoana sa aibe mai mult de un loc de munca cu 8 ore/ zi ?
I-am tinut un intreg discurs cu privire la faptul ca restrictia de max 48 ore/sapt este pt un singur angajator, si ca nicaieri nu se pune interdictie ca al II-lea loc de munca sa aibe tot 8 ore/zi, ca la primul.
Singura replica a fost "Da, pai aveti impresia ca stiti mai bine legislatia decat noi, cei de la ITM? ".