avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate AlexiaS

Activitate AlexiaS

Răspuns la discuția Somaj dupa CCC
Buna ziua,
Am si eu o intrebare legata de subiectul stagiului de cotizare la somaj. Stiu ca trebuie sa fi cotizat 12 luni in ultimele 24, insa daca in anumite luni are 10-15 zile lucrate din 20 sau 22, restul fiind concediu fara plata la cererea salariatului ? Cum ii completez Adeverinta cu stagiul pt. inscriere la somaj? Ii trec si lunile acelea, cu nr de zile lucrate sau nu se pun?
Multumesc.
Răspuns la discuția SOMAJ TEHNIC
Buna ziua,
A aflat cineva cum se incadreaza salariatii in somaj tehnic scutit de plata contributiilor in Declaratiile de somaj, sanatate, concedii mdicale? (doar la CAS a aparut o modificare la program )
Răspuns la discuția SOMAJ TEHNIC
Buna ziua,
Nu am vazut pe nimeni sa intrebe de declaratiile de la pensii, somaj, sanatate, concedii medicale . . . Acolo cum apar persoanele acestea? Daca nu apar in declaratii, cum vor dovedi ca au fost asigurate pe perioada respectiva. Si in caz contrar, daca respectam regulile din OUG 28/2009, si incercam sa ii includem in declaratie, aceasta va fi eronata. #-o
Poate nu m-am gandit eu la toate variantele . . .
Răspuns la discuția Nume dupa casatorie
Va rog sa ma mai ajutati cu o ultima problema: nu inteleg ce e cu pct. b "b) un exemplar al Monitorului Oficial al României, Partea a III-a, în care a fost publicat, potrivit art. 10, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea căruia să nu fi trecut mai mult de un an;"
Mai intai se publica cererea la Monitor si apoi se depune la Serviciul Pubilic. Pate stiti care e traseul documentelor . . .sau cum sa procedez?
Multumesc!
Va multumesc tare mult. Mi-ati fost de mare ajutor!
Multumesc tare mult tuturor pt. raspunsuri.

Brom a scris:

AlexiaS a scris:

Sau inainte, el ar putea sa si-l schimbe?

Exista aceasta posibilitate.

Cum se poate face asta?
Sau inainte, el ar putea sa si-l schimbe?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine, cu un raspuns la urmatoarea intrebare: la casatorie , in conditiile in care sotul are 2 nume de familie (amandoua din partea tatalui), se poate renunta la unul? Adica spre exemplu: Ionescu-Vasilescu si la casatorie sa optam doar pt. Ionescu se poate?
Multumesc anticipat !
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema.
Cum pot sa conving un inspector de la ITM ca nu exista o restrictie in legislatia muncii care sa impiedice o persoana sa aibe mai mult de un loc de munca cu 8 ore/ zi ?
I-am tinut un intreg discurs cu privire la faptul ca restrictia de max 48 ore/sapt este pt un singur angajator, si ca nicaieri nu se pune interdictie ca al II-lea loc de munca sa aibe tot 8 ore/zi, ca la primul.
Singura replica a fost "Da, pai aveti impresia ca stiti mai bine legislatia decat noi, cei de la ITM? ".

Va multumesc mult!