avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj dupa CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj dupa CCC

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati si pe mine.

Momentan sunt in CCC (copilul are 1 an si 10 luni) , inainte de nastere am avut 2 locuri de munca: unul a fost la un punct de lucru (aici am lucrat cu 8 ore), la un altul am lucrat cu 2 ore. Incepand cu februarie punctul de lucru a fost inchis, iar la cealalta firma in afara de directorul general toti au fost concediati.
Intrebarea mea este daca pot sa ma duc in somaj dupa terminarea CCC?
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 09:31, 14 Mai 2009
Dupa ce terminati CCC va duceti la angajator si solicitati sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului).
Depinde si de stagiul de cotizare pe care l-ati avut inainte de a naste. Ne puteti spune perioadele in care ati lucrat in cei doi ani anteriori nasterii copilului?
Da, puteti beneficia de somaj numai daca indepliniti conditiile prevazute de lege pentru acordarea acestuia.
Sunteti in concediu pentru cresterea copilului, dar nu mentionatio daca primiti si indemnizatie pentru cresterea copilului. In cazul in care beneficiati si de indemnizatie pentru cresterea copilului atunci indepliniti conditia de a beneficia de somaj, pentru ca muncit in ultimele 12 luni anterioare nasterii (sau cel putin asa se presupune).
Dar inainte de toate trebuie sa anuntati angajatorii de incetarea concediului pentru cresterea copilului, pentru ca in aceasta perioada contractele dumneavoastra de munca au fost suspendate.
De vreme ce s-a inchis un punct de lucru, iar la celalalt loc de munca s-au facut restructurari, CIM va inceta in baza art 65 din codul muncii.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare legata de subiectul stagiului de cotizare la somaj. Stiu ca trebuie sa fi cotizat 12 luni in ultimele 24, insa daca in anumite luni are 10-15 zile lucrate din 20 sau 22, restul fiind concediu fara plata la cererea salariatului ? Cum ii completez Adeverinta cu stagiul pt. inscriere la somaj? Ii trec si lunile acelea, cu nr de zile lucrate sau nu se pun?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Adeverinta de venituri pentru somaj ralucaene ralucaene buna ziua. Ma numesc Raluca si intampin o problema.. pana la data de 28 ian 2015 am beneficiat de indemnizatie crestere copil pe durata de 2 ani. ulterior am ... (vezi toată discuția)
Somajul dupa concediu crestere copil gya_b_81 gya_b_81 Buna ziua, as avea o nelamurire referitor la stabilirea dreptului de somaj, respectiv daca se ia in considerare concediul de maternitate si concediul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj. beneficiari. anamariap28 anamariap28 in mai 2012 am revenit la serviciu din concediu crestere copil, iar acum firma desfiinteaza postul pe care il ocupam eu incepand cu data de 1 apr 2013. Mai pot ... (vezi toată discuția)