Momentan sunt in CCC (copilul are 1 an si 10 luni) , inainte de nastere am avut 2 locuri de munca: unul a fost la un punct de lucru (aici am lucrat cu 8 ore), la un altul am lucrat cu 2 ore. Incepand cu februarie punctul de lucru a fost inchis, iar la cealalta firma in afara de directorul general toti au fost concediati.
Intrebarea mea este daca pot sa ma duc in somaj dupa terminarea CCC?
Va citez din normele Legii 76/2002:
Art. 18. - (1) În vederea certificării stagiilor de cotizare şi a stabilirii dreptului la indemnizaţie de şomaj, angajatorii au obligaţia, odată cu înmânarea carnetului de muncă, de a elibera persoanelor cărora le încetează raporturile de muncă sau de serviciu o adeverinţă din care să rezulte baza lunară de calcul prevăzută la art. 14, pentru fiecare lună, din ultimele 12 luni, înainte de data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, pentru care aceştia le-au reţinut şi virat la bugetul asigurărilor pentru şomaj contribuţia individuală prevăzută la art. 27 din lege şi au plătit contribuţia datorată de angajator prevăzută la art. 26 din lege, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 26, precum şi, după caz, următoarele:
a) dacă înregistrează debite la bugetul asigurărilor pentru şomaj;
b) perioada pentru care nu s-au plătit contribuţiile la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi suma aferentă acestei perioade;
c) dacă se regăsesc în una dintre situaţiile prevăzute la art. 34 alin. (2) din lege. (2) Adeverinţa prevăzută la alin. (1) va conţine şi perioadele în care s-a prestat activitatea, perioadele pentru care raporturile de muncă sau de serviciu au fost suspendate, precum şi data şi motivul încetării acestora.
(3) Adeverinţa prevăzută la alin. (1) se verifică şi se certifică de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă pe baza declaraţiilor lunare privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj depuse de angajator şi a înscrisurilor efectuate în carnetul de muncă sau, după caz, doar pe baza înscrisurilor efectuate în carnetul de muncă.