Copiii nu au nicio vina, este un loc de joaca, joaca presupune tipete, zgomot, larma.
Primaria este de vina, ea trebuia sa gaseasca un teren corespunzator, care sa tina seama imprejurimi si de distanta pana la locul de odihna.
Asa cum copiii au dreptul la joaca, si locatarii au dreptul la odihna, la liniste. Lucrez in ture de noapte si lipsa odihnei imi afecteaza sanatatea.
Nu am nevoie de comentarii rautacioase, va rog sa va abtineti. Vreau sa mi se raspunda la obiect, la cele 4 puncte.
Langa blocul meu s-a amenajat un loc de joaca si viata mea a devenit un calvar. Tot vacarmul si zgomotele sunt permanente, de dimineata pana noaptea. De la ferestrele mele pana la teren cred ca sunt 5-7 metri in linie dreapta. Nu m-a intrebat nimeni de la primarie daca sunt de acord.
1.Pot sa dau in judecata primaria si ce costuri sunt?
2.Pe ce sa intemeiez motivatia?
3.Ce sanse de castig am, adica sa desfiinteze locul de joaca?
4.Cam cat dureaza un astfel de proces?
Ce regim au bunurile comune dupa un divort fara partaj? Un apartament va ramane bun comun si niciunul din fostii soti nu poate sa ia vreo decizie cu privire la el sau o parte din el fara acordul celuilalt? (sa inchirieze sau sa vanda o camera, de exemplu?)
Ce acte sunt necesare schimbarii statutului unei asociatii? Stiu ca este nevoie de procesul verbal al sedintei AG si de hotararea AG, dar mai trebuie trecut pe la notar cu ele? Noul statut trebuie si el legalizat?
Multumesc.
ªi cum este mai bine să fie calificat actul: contract de donaţie cu sarcină sau contract de întreţinere?
Iar dacă, teoretic, bătrâna moare înainte să deschidă acţiunea în instanţă, ce posibilităţi ar mai avea fiica care a întreţinut-o să obţină mai mult de jumătatea din avere prevăzută în actul de donaţie sau o despăgubire în bani, eventual? Când are drept de recurs împotriva codebitorului? Ce cale ar fi cea mai bună pentru această fiică, de a acţiona individual, indiferent de voinţa bătrânei şi indiferent dacă bătrâna mai este sau nu în viaţă?
Buna ziua
Ma intereseaza si pe mine problema unei donatii. O doamna si-a donat toata averea (teren si casa) celor doua fiice cu clauza de intretinere. Una din fiice nu isi indeplineste obligatia de intretinere, numai una din surori are grija de batrana. Actul nu se poate desface decat in instanta, dar batrana nu este deplasabila. Poate fi ea reprezentata in instanta de fiica care o intretine (sau care ar fi cea mai facila cale de a evita prezenta in instanta)? Este nevoie de o expertiza psihiatrica a batranei?
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu iesirea din indiviziune. Ea este obligatorie atunci cand vrei sa vinzi un teren? Situatia este urmatoarea: sotia supravietuitoare a facut un act de donatie cu clauza de intretinere celor doua fiice. Una din fiice, dupa moartea mamei, fara sa existe succesiunea facuta, vrea sa vanda jumatate din teren. Poate sa il vanda in aceste conditii sau este obligatoriu sa iasa din indiviziune? Poate sa vanda doar pe baza actului de donatie, fara succesiune?
Multumesc.
Va rog sa ma lamuriti. Cine "raspunde in fata legii" privind activitatea asociatiei, atunci cand nu este prevazut acest lucru in statut? Presedintele Consiliului Director sau intreg Consiliul Director?
Multumesc.