avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Raspunderea in cadrul unei asociatii
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Raspunderea in cadrul unei asociatii

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti. Cine "raspunde in fata legii" privind activitatea asociatiei, atunci cand nu este prevazut acest lucru in statut? Presedintele Consiliului Director sau intreg Consiliul Director?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:57, 30 Octombrie 2008
Deoarece nu dati amanunte, despre ce fel de asociatie poate fi vorba, presupunand ca ar fi o societate pe actiuni, doar Legea nr.31/1990 cu modificarile ulterioare stabileste cadrul raspunderii.
Suntem in forumul despre ONG-uri, deci este vorba de o asociatie care functioneaza dupa OG 26/2000. Scuze ca nu am repetat.
=D>
Consiliul director asigură punerea în executare a hotărârilor adunării generale. Prin urmare, el este raspunzator de activitatea asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen ong CristinaMaria1991 CristinaMaria1991 Buna ziua, Detin o asociatie infiintata in baza OG 26/2000. Doresc sa adaug un nou cod CAEN in Actul Constitutiv. Ce procedura trebuie sa urmez? ... (vezi toată discuția)
Presedintele unei asociatii altul decat membrul fondator mitrache_v mitrache_v Buna ziua! As dori sa stiu si eu daca atunci cand se infiinteaza o asociatie (ong) presedintele in consiliul director al asociatiei poate fi altul decat ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate asociatie Alicemadalina Alicemadalina Buna ziua, Imi puteti spune daca o asociatie sportiva isi poate suspenda activitatea , la fel ca o societate? Si daca da, care ar fi pasii de urmat. In ... (vezi toată discuția)