avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Suspendare activitate asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Suspendare activitate asociatie

Buna ziua,
Imi puteti spune daca o asociatie sportiva isi poate suspenda activitatea , la fel ca o societate? Si daca da, care ar fi pasii de urmat.
In legislatie nu am reusit sa gasesc nimic legat de acest lucru.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:29, 15 Aprilie 2018
Se doreste suspendare activitate sau incetare activitate?
Membrii asociatiei se gandeau la o suspendare temporara.
Nu exista la ONG-uri institutia ”suspendarii” activitatii, ca la societati sau alti operatori economici... Asociatia este obligata prin lege sa isi tina anual minim o sedinta a Adunarii Generale, sa intocmeasca, aprobe si depuna la organele fiscale situatiile financiare anuale, chiar daca nu are de fapt nicio activitate specifica si nu incaseaza sau cheltuie vreun leu... Asta in ipoteza ca va referiti la ”asociatie” in sensul OG 26 / 2000, deci stuctura cu personalitate juridica, nu la ”asociatie sportiva” in sensul legislatiei sportive, unde are alt sens - si anume de structura fara personalitate juridica, spre deosebire de ”club sportiv” care are personalitate juridica si e de cele mai multe ori ”asociatie” in sensul OG 26 /2000
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2013
radumititean, utilizator
SE DORESTE SUSPENDARE ACTIVITATE ASOCIATIEI DE PROPRIETARI .SE POATE SAU NU SEPOATE SUSPENDA ?
Nici la asociatiile functionand pe OG 26 / 2000, nici la asociatiile de proprietari, nu exista institutia "suspendarii" care exista la societatile fuctionand pe Legea 31 / 1990 ( de exemplu SRL). Deci ori functioneaza normal, ori trebuie dizolvata....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare ong in asociatie club sportiv nuzzuvalea nuzzuvalea Cum se poate transforma si ce pasi trebuie urmati pentru ca un ONG deja existent (infiintata conform Legii 246/2005) sa devina Asociatie Club Sportiv ... (vezi toată discuția)
Club sportiv moto CristinaIoanaIvan CristinaIoanaIvan Buna ! Va rog sa ma ajutati intr o problema!!!! Pot infiinta club sportiv moto ca SC? Care este minimul de membri pt. un club sportiv, nu asociatie!? Care ... (vezi toată discuția)
Diferenta ? asociatie -club sportiv ContSters56278 ContSters56278 Buna ,as dori sa-mi confirmati si mie daca am inteles bine legea: -asociatiile sportive pot fi cu sau fara personalitate juridica ,si in acest ultim caz se ... (vezi toată discuția)