avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Activitate alibaba40theft

Activitate alibaba40theft

Buna ziua,

Am urmatoarea intrebare:

Un Desen/model industrial care este inregistrat legal in Turcia,
dar nu este inregistrat OSIM, poate fi utilizat pe teritoriul Romaniei ?
Cum pot afla "teritorialitatea" pentru care un desen/model industrial are protectie ( acoperire ) ?

Va multumesc.
Buna ziua,

Ordonanta Presedintiala facuta cu citarea partilor,
a fost respinsa cu apel in 5 zile de la pronuntare in data de 07.12.2015.
Partea adversa a facut apel in data de 17.12.2015,
la care a atasat Delegatie Avocatiala intocmita in 14.12.2015 precum si
motivele apelului, si a mentionat ca a primit comunicarea in data de 17.12.2015.
Ulterior a facut o completare a motivelor in data de 22.12.2015

INTREBARI.

1.) Este acest apel facut in termenul legal,
avand in vedere atat art 999. din NC.pr.civ.
cat si coroborarea lui cu art. 470 alin.(5) din NC.pr.civ.?

2.) Dupa NC.pr.civ. se poate declara apel in termenul fixat,
fara a mentiona motivele, urmand ca acestea sa fie mentionate
ulterior in termenul prevazut ?

3.) Art. 470 alin.(5) din NC.pr.civ. se refera la termenul de motivare al apelului
sau la termenul de exercitare ( introducere ) a cererii de apel ?

4. ) Care este termenul legal de introducere al apelului, avand in vedere
ca instanta a stabilit 5 zile de la pronuntare in data de 07.12.2015
si comunicarea s-a facut in data de 17.12.2015 ?

Va multumesc anticipat.
Multumesc frumos pentru raspuns,
si vin cu cateva precizari:

1. Postarea anterioara era a unui alt user in alta speta relativ asemanatoare.
2. In speta mea, eu ca persoana fizica, sunt atat administrator al societatii care detine autovehicolul, cat si conducatorul auto care a parcat ( legal sau ilegal ).

Sumarul adresei este urmatorul:

Catre SC...( aici identifica corect adresa societatii )...
1. Prin prezenta va informam ....parcare ilegala...
sanctionata conform prevederilor art.21 lit a) Anexa 3 a HCGMB 124/2008
2. Fata de cele mentionate avand in vedere art.20 alin (1) lit b) Legea 155/2010 ....prezentarea la sediul POLITIEI LOCALE in termen de 5 zile pentru verificare si solutionarea cauzei.
3. In cazul imposibilitatii de prezentare, tot in termen de 5 zile sa le returnez formularul completat cu datele solicitate ( identitate persoana fizica-conducator auto )
4. Potrivit art. 3 pct. 31 din Legea 61/1991 refuzul de prezentare a unei persoane la sediul politiei....constituie contraventie sanctionata cu amenda 100-500 RON.

CONCRET: In momentul de fata Consiliul Local Sect. 3 prin Politia Locala vor sa afle cine este PERSOANA FIZICA care a condus/parcat autovehicolul ( probabil pentru a putea emite un PV de contraventie pe numele acelei persoane fizice) si aici era dilema mea.
Daca ORGANUL nu stie cine este persoana fizica, poate emite PV unei persoane juridice, cu aplicarea art.21 lit a) Anexa 3 a HCGMB 124/2008 ? Adica pot amenda o PERSOANA JURIDICA pentru parcare ilegala ? Cred ca nu pot asa cum imi confirmi si tu.

Acum, referitor la art. 3 pct. 31 din Legea 61/1991
31) refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu;
exista cateva ambiguitati:

-refuzul unei persoane ( FIZICE sau JURIDICE ? ) aici probabil cred ca este inclusa si persoana juridica, deoarece art. 4 (8) prevede ca sancţiunea amenzii poate fi aplicată şi persoanei juridice, ...desi persona juridica nu are identitate si nu se legitimeaza cu act de identitate...!
- ...sau de a se prezenta la sediul poliţiei ( care POLITIE ? ). Politia Locala este POLITIE in sensul acestui articol ? :-/

Oricum, asa cum spui, ca sa aplice amenda pe baza art. 3 pct. 31 din Legea 61/1991
trebuie sa-mi trimita instiintare pe adresa societatii cu confirmare de primire si sa dovedeasca refuzul. Iar daca nu ridic nimic de la posta nu au cum sa emita PV decat dupa afisarea citatiei de prezentare, consemnata si semnata de 1 martor, la adresa societatii, din cate am citit. Daca totusi emit un PV ( fara indeplinirea conditiilor de mai sus ) este lovit de nulitate din start si atacabil in instanta.
Faptul ca ei au trimis o adresa prin fax la o firma de contabilitate ( desi aveau cunostinta de adresa sediului social al societatii, mentionat chiar in adresa emisa ) nu tine loc de confirmare de primire, in sensul legii. Cred ca am interpretat corect.

Multumesc.
Nu mai deschid alt topic, aceiasi speta.

Comunicare/Instiintare/Adresa...nu stiu cum sa-i spun...
venita din partea Politiei Locale sect. 3 Buc. apartinand de Consiliul Local Sect. 3.
Catre SC CUTARE SRL Str. Adresa nr. 7 Loc. Oradea, jud. BIHOR pentru blocare/ocupare acces parcare de resedinta in data X ora Y la adresa Z - Buc. sect.3, fapta ce constituie contraventie cf. art.21 lit a) Anexa 3 a HCGMB 124/2008 sanctionata cu amenda 1.500-2500 RON.
Se solicita in baza art.20 alin (1) lit b) Legea 155/2010 prezentarea la sediu in termen de 5 zile DE LA DATA PRIMIRII PREZENTEI ( pe care de fapt NU am primit-o ), sau in cazul imposibilitatii de prezentare, tot in termen de 5 zile sa le comunic cine a condus autoturismul in data X de la ora Y.
Se aminteste ca potrivit art. 3 pct. 31 din Legea 61/1991 refuzul de prezentare la sediu constituie contraventie sanctionata cu amenda 100-500 RON iar potrivit
art. 4 alin (8) - AICI NU SE SPECIFICA CARE LEGE , sanctiunea amenzii se poate aplica si persoanelor juridice. SEMNAT, PARAFAT cu nr. de inregistrare.

Data constatarii: 09.02.2014 ora 14.30
Data adresei: 10.02.2014 cu nr. de iesire ( stampila ) in data de 13.02.2014
Data comunicarii: 11.03.2014 ora 12.00
Locul si metoda comunicarii : Prin FAX la firma de contabilitate a societatii#-o
au gasit-o cumva prin Reg. Comertului si cei de acolo m-au anuntat.

Intrebari: ( in vederea pregatirii APARARII ! )
1. Pot sa emita Proces Verbal de Contraventie pe o persoana juridica, in aceasta speta ?
2. In cazul in care vor trimite adresa im mod corect la adresa firmei si sa zicem ca "le ofer" si confirmarea de primire X-( , ce se intampla daca nu le comunic persoana care a condus in data X ora Y ? Scap doar cu amenda de 100-500 ?
3. Pot sa le comunic ca la data X ora Y auto cu nr. NU A FOST CONDUS DE NICI O PERSOANA, deoarece era parcat, asa cum a constatat chiar Organul ???=D>
4. Ce urmeza daca "NU LE OFER" confirmarea de primire ( in cazul in care totusi vor trimite o adresa recomandata la adresa societatii) ? Se emite PV pe persoana juridica ?

Clar ca voi contesta in instanta orice PV ( loc nemarcat, zapada, etc...) si chiar faulturile lor de procedura, dar vreau sa fiu temeinic pregatit.

Multumesc anticipat pentru orice sfat.
1.E suficienta autorizarea pe Certificatul Constatator
2. La finante am depus declaratie tip ( identica cu cea pentru pct. de lucru ) + copii contracte de inchiriere, evident trecuta prin registratura...
Alte autorizari tin doar de specificul activitatii/produselor comercializate...
Va multumesc pentru opinie,

Bineinteles ca in Romanica, totul este "interpretabil" de aceea am si solicitat cateva pareri avizate pe acest forum.

Activitatea mea va fi vanzare de produse ( baloane, planse de colorat, ) la un stand fix amplasat intr-un Mall. Simplu ca bunaziua.

4789-Comerţ cu amănuntul prin standuri, chioşcuri si pieţe al altor produse

Explicitarea codului CAEN este si ea interpretabila...!?
Poate fi considerat drum public o alee dintr-un Mall ? ( sau este privat ?)
Poate fi considerata "piaţeta" dintr-un mall o piata cu loc fix, iar standul meu o "taraba" in piata ?
...de obicei mobil...! si daca nu este mobil ?
sa-i pun roti la stand si sa-l deplasez zilnic 2 cm, ca sa fie mobil ? =D>

CAEN-ul este CAEN, si tot cu acest CAEN puteam sa-mi declar punct de lucru,
din moment ce am un "STAND"...unde comercializez,
De aici si intrebarea si dilema ...
Comert prin standuri la un punct de lucru declarat sau ambulant ?

La opinia 1.
Si eu am avut aceiasi opinie cu a dumneavoastra, vroiam sa declar punct de lucru, pana am ajuns la ORC unde mi s-a spus ca el va fi valabil doar 1 luna ( cat am contractul de inchiriere ), dupa care va trebuie sa fac "reinoirea" punctului de lucru...samd...luna de luna...pentru a fi in "legalitate" ...STUPID mi-am zis...cum sa ma duc luna de luna sa declar mereu acelasi punct de lucru ?

De la ORC m-am dus la un consilier la finante care imi spune:
NU domnule draga, conform Legii 31/90, acestea sunt dezmebraminte, iar matale NU ai contract pe o perioada nedeterminata, sau pe o perioada "lunga" ( aici nu am inteles masura lungimii timpului / perioadei contractuale, asa cum bine spuneti ca nu este stipulata in nici o lege ), deci NU esti obligat sa-ti faci punct de lucru !!!
Iti faci AMBULANT deoarece stai acolo o perioada "scurta"...1-6 luni.
Daca pe viitor te gandesti sa stai mai mult 1-2 ....1.000.000 ani ( nici ea nu stia sa-mi spuna ) si este logic din moment ce nici o lege nu stipuleaza aceasta durata, poti sa-ti declari un punct de lucru.
Deci autorizarea pe AMBULANT am facut-o in urma celor descrise mai sus,
si mie mi se pare ca opinia consilierei de la finante este OK.

Opinia 2.
Bineinteles ca voi avea si voi folosi case de marcat, si voi abtine toate avizele necesare.
Temerea mea PRINCIPALA era sa nu ma trezesc cu un habarnist de la Garda sau Finante si sa-mi iau o amenda pe motivul ca trebuia sa-mi fac punct de lucru si nu ambulant.

Atata timp cat nu pot fi amendat pe acest motiv, nu ma intereseaza, iar daca totusi vor s-o faca, vroiam sa stiu daca sunt acoperit din punct de vedere legal.

Am detaliat un pic speta considerand ca poate mai sunt si altii in aceiasi dilema,
si vor gasi opinii calificate pe acest site.

Va multumesc anticpat pentru alte opinii / comentarii.

Răspuns la discuția tva anulat-reactivare
Buna ziua,

Am un SRL a carui activitate a fost suspendata in luna Mai 2009 ( pe o perioada de 3 ani ).
Am facut reluarea activitatii ( la ORC ) incepand cu 25 Oct 2012.
Inainte de suspendare am fost platitor de TVA.
In urma suspendarii, fiscul mi-a anulat din oficiu calitatea de platitor TVA
( eu nu am facut nici o cerere )
In momentul de fata apar pe site-ul finantelor ca si NEPLATITOR DE TVA.
Pot sa-mi desfasor activitatea in acest mod, sa raman neplatitor de TVA pana la atingerea pragului legal ?
Daca nu, ce solutii exista pentru a ramane neplatitor de TVA ( asa cum sunt in prezent )
Mentionez ca din activitatea curenta nu voi atinge pragul anual al cifrei de afaceri pentru a a fi obligat sa ma declar platitor de TVA , si nu am atins acest prag nici in anii anteriori.
Sunt obligat sa fac o cerere ?
Ce ce intampla daca nu depun nici o cere la fisc, si incep desfasurarea activitatii
in regim fara TVA ?

Va multumesc.
Buna ziua,

am aceiasi situatie cu cea descrisa mai sus,
respectiv am contracte de inchiriere spatiu pentru un STAND de vanzare in 3 Mall-uri distincte. Contractele sunt incheiate pe o perioada de 1 luna, 3 luni si respectiv 6 luni.
( Aceste conditii au fost impuse de mall-uri, cu posibiltatea prelungirii perioadei de inchiriere )
Initial am vrut sa declar puncte de lucru, dar mi s-a spus de la ORC si de la finante,
ca acestea sunt dezmebraminte, conform Legii 31/90, si nu este necesara declararea lor ca puncte de lucru, mai ales ca perioada contractuala este una scurta.
{ Mentionez ca in cazul solutiei cu punct de lucru, cei de la ORC mi-au spus ca acesta este declarat doar pe perioada contractuala, si daca prelungesc contractul de inchiriere spatiu, trebuie sa ma prezint si sa "redeclar" acel punctul de lucru...mi se pare ABERANT sa declar un punct de lucru lunar !!! }
Mi s-a spus ca este suficient sa declar comert ambulant, ceea ce am si facut.
1. Am facut actele la ORC pentru:
4789-Comerţ cu amănuntul prin standuri, chioşcuri si pieţe al altor produse
2. Am obtinut Certificatul Constatator cu acest CAEN si am autorizat aceasta activitate.
3. Am cumparat 3 case marcat, si le-am fiscalizat pe comert ambulat.
( dupa indelungi discutii cu cei de la fiscalizare, care sustineau ca TREBUIA sa-mi declar puncte de lucru, si nu comert ambulant ).
4. Am RUC la fiecare stand.
5. Doar 2 angajati / stand
6. Am depus si la finante ( de care apartine sediul social ) o declaratie tip privind sediile secundare + copie dupa contractele de inchiriere.
( asa am fost indrumat de catre cei de la finante )

Intrebari:
1. Am procedat corect ?
2. Sunt acoperit din punct de vedere legal ?
3. Care este durata perioadei contractuale de inchiriere spatiu ( daca exista vreo-una stipulata in lege ) pentru a fi obligat sa declar un punct de lucru, 1 an...3 ani...perioada nedeterminata ? Adica cat timp pot functiona in formula actuala, de comerciant ambulat,
daca voi prelungi aceste contracte ?
4. Daca primesc un control de la Garda/Finante...etc...si se trezeste un habarnist sa-mi explice ca nu este legal sa fiu ambulant si ca ar fi trebuit sa declar punct de lucru, chiar daca stau o perioada scurta de 1-6 luni, ce argumente LEGALE pot sa invoc ?
5. Pot fi amendat de un habarnist pentru acest aspect ?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Răspuns la discuția Reabilitare cazier
legally_aid a scris:

Politia nu hotaraste durata pedepsei...

Hotararea judecatoreasca a stabilit 8 ( opt ) luni condamnare,
totodata instata invoca in acesata ultima hotarare,
art. 37 al. 1 lit. b cod penal care se refera la recidiva, dar nu stabileste
alta pedeapsa...
In schimb mandatul de arestare este pentru o perioada de 2 ( doi ) ani ...!!!
Ce pot sa cred in aceasta situatie ???

Multumesc.
Răspuns la discuția Reabilitare cazier
Va multumesc pentru raspuns.

Povestea este explicit prezentata la postul
www.avocatnet.ro/content/for...

Doream sa stiu termenul exact al reabilitarii tocmai din acest motiv.
La data savarsirii celei de a doua infractiuni, termenul de reabilitare era implinit,
dar inculpatul nu a solicitat acest lucru pe cale judecatoreasca.
Drept urmare, instata invoca in ultima hotarare, art. 37 al. 1 lit. b cod penal care se refera la recidiva.
Desi pe fondul acestei hotarari, se da pedeapsa închisorii de 8 (opt) luni,
politia sustine ca exista un mandat de executare pentru 2 (doi ) ani.
( inculpatul a fost cautat la domiciliul parintilor si li s-a comunicat verbal acest lucru )

Intrebarile mele sunt:
1. Durata totala a condamnarii poate fi stabilita de politie, nu trebuie sa apara intr-o hotarare judecatoreasca ?
2. Avand in vedere ca exista eliberat un mandat de arestare, ce cai legale da atac mai sunt disponibile la acest moment.
Mentionez ca judecarea cauzei s-a facut in data de 25.01.2012 cand inculpatul a fost prezent, pronuntarea s-a dat in 01.02.2012 cand inculpatul nu a fost prezent, cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele care au lipsit.
Inculpatul pana la acest moment nu a luat la cunostinta, si nu a semnat nici o comunicare a acestei condamnari. Mai poate face recurs, sau trebuia oricum sa se incadreze in termenul de 10 zile ( desi nu a fost prezent la pronuntare ) ?

Va multumesc.