Sincera sa fiu, sunteti destul de incoerent in expunerea facuta.
1
. De ex. in cazul in care condamnarea a fost de 3 ani, arestarea s-a facut la 01.01.2003 si s-a executat 1/2 din pedeapsa ( 1 an si 6 luni ) deci eliberarea a fost pe data de 30.06.2004, la ce data se considera ca a trecut termenul pentru reabilitare ?
In acest exemplu, termenul pentru reabilitare curge de la data la care pedeapsa se poate considera executata, adica la implinirea celor 3 ani la care ati fost condamnat si nu de la data liberarii conditionate.
Reabilitarea nu este una de drept ci va trebui sa faceti reabilitare judecatoresca.
Termenul de la data liberarii conditionate si pana la implinirea celor 3 ani se numeste termen de incercare, iar daca in acest termen condamnatul nu comite infractiuni, poate considera ca a executat integral pedeapsa.Daca insa comite in acest interval o noua infractiune ,la pedeapsa pentru noua infractiune se adauga si restul de pedeapsa neexecutat si condamnatul se intoarce in penitenciar, revocandu-i-se beneficiul lberarii conditionate.Daca nu a comis in termenul de incercare o noua infractiune, pedepasa sa se considera executata, iar de la trecerea celor 3 ani( care inseamna partea din pedeapsa petrecuta in penitenciar plus partea e xecutata afara, ca urmare a lib.conditionate), incepe termenul de reabilitare, deci il calculati de la acel moment, si este cel mentionat in primul meu mesaj.
Si in aceasta perioada trebuie sa va abtineti de la comiterea faptelor penale, fiindca in caz contrar cererea de reabilitare nu va va fi admisa.
In primul dvs. mesaj mai pomeniti ceva de un dosar disjuns si de condamnare.Poate mai explicati odata, mai coerent, care este povestea acelui dosar.