avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate Samulea

Activitate Samulea

Răspuns la discuția Accident auto
A fost introdus in cauza ca intervenient....
Iar daca vreti sa raspundeti bine , daca nu stergeti va contul.E simplu sa zici "du te la avocat".Puneti un anunt asa si nu mai raspundeti.

latka a scris:

Pentru cazul dvs. da. Citiți-l și precizați cum s-a întrerupt prescripția. Nu l-a chemat nimeni in judecată, nu a fost acuzat niciodată de nimic. E tardiv acum. Dvs. nu ați deschis proces civil, chemandu-l în judecată, ati cerut doar, prin plangerea contravențională, anularea PV. Eu v-am sfătuit sa mergeți la avocat. Nu va mai răspund, pentru ca nu vreți să înțelegeți.

Echivalent, dacă poliția scrie în PV , de exemplu, corect toate datele, inclusiv articolul încălcat, dar greșește la articolul de sancționare, se poate cere și anula acel PV, pentru că judecătorul analizează doar ce e scris în plângere si PV, nu aplică el articolul corect.


Răspuns la discuția Accident auto
Art 2537 Cod Civil inseamna ca e scris degeaba....
Răspuns la discuția Accident auto
Pai nici nu aveam ce sa cer altceva in afara de anularea procesului verbal.Dar instanta a stipulat clar ca nu ma fac vinovat de producerea accidentului deci prin deductie logica celalalt sofer este vinovat.
Iar in legatura cu prescriptia, aceasta nu ar trebui intrerupta de procesul in care se judeca contestatia?

latka a scris:

Mai exact, una nu presupune cealalta. Dvs. v-ati judecat cu politia si ati cerut doar anularea PV de contraventie (absolvirea dvs. de vina), ceea ce s-a intimplat. Celalalt sofer nu a fost niciodata acuzat de nimic, iar fapta nu mai poate fi sanctionata contraventional, deoarece a trecut acel termen de prescriere.

Răspuns la discuția Motivare apel
Multumesc
Discuție Motivare apel
Motivare apel

Buna seara
Am formulat apel impotriva unei hotarari fara a il motiva insa, iar dosarul a fost trimis la instanta de apel.
Pot formula motivele de apel pana la primul termen sau cauza se va judeca conform art 476 pct 2 CPC?
Răspuns la discuția Accident auto
Iar daca in instanta se constata ca eu nu ma fac vinovat de producerea accidentului este absolvita toata lumea?Nu vi se pare anormal ?

latka a scris:

Da, este legal, procesul verbal de contraventie se poate intocmi in maxim 6 luni. Dupa acest termen se prescrie.

Discuție Accident auto
Buna seara

Am fost implicat intr un accident in care organul constatator m a gasit vinovat.Am contestat in instanta si am castigat atat pe fond cat si apelul depus de catre politie existand hotarare definitiva care anuleaza proceslu verbal si amenda.
Am solicitat politiei sanctionarea celuilalt sofer si mi s a raspuns faptul ca sanctiunea s a prescris in baza art 13 din OG 2/2001.
Este legal ca acest sofer care a provocat accidentul sa nu fie absolut deloc sanctionat?
Discuție DGASPC
Buna ziua

Am cautat pe forum anumite informatii despre obligatiile DGASPC dar intrucat nu am gasit postez urmatoarea problema aici.
In cazul unei persoane cu handicap grav , in urma acordarii ajutorului DGASPC are si obligatia de a efectua verificari trimestriale/anuale referitor la starea medicala a persoanei asistate sau la alte aspecte?
In urma unei sesizari facute s-a efectuat un control la respectiva societate comerciala care a stabilit faptul ca aceasta comercializeaza produse alimentare cu termenul de valabilitate depasit.
Mi s-a comunicat ca a fost sanctionata conform prevederilor OG21/1992 (r2) modificata si
completata ulterior art. 5, alin.1.
Am consultat respectiva lege care prevede amenzi in valoare de 2000-3000 lei .
In schimb am gasit pe internet faptul ca amenzile pentru comercializarea alimentelor cu termen valabilitate expirat este intre 40000 si 50000.
Care este motivul diferentei imense de la 3000 lei amenda maxima la 50000 lei?

Exista o persoana acreditata care ma poate lamuri?

Multumesc
Răspuns la discuția Refuz acces magazin alimentar
Cel mai in masura sa zica de ce nu m-a primit in magazin este patroana.Bineinteles ca motivul este faptul ca am sesizat ANPC ul iar acest fapt cred ca se poate incadra la convingeri.

Manuela Rășină a scris:

Ați fost discriminat dacă motivul pentru care nu vă mai primește în magazin e între cele de mai jos:




Si bineinteles ca am formulat o a doua plangere catre ANPC sesizand faptul ca nu am fost primit si inca multe alte nereguli pe care nu le sesizasem in prima petitie.Faptul ca esti patron de magazin nu inseamna ca dispui cum vrei tu .Sunt reguli de functionare prevazute destul de clar.