avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Concluzii scrise
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Concluzii scrise

Buna ziua

In cadrul unui proces incheiat recent am solicitat instantei sa imi acorde dreptul de a depune concluzii scrise, solicitare acceptata in cadrul sedintei in care s-a amanat pronuntarea.
Cu toate acestea am luat la cunostinta odata cu comunicarea hotararii de faptul ca acestea au fost inlaturate in baza art 394 alin3 CPC .
Este corect modul in care a procedat instanta acordandu-mi dreptul de a depune concluzii scrise, mi s-a spus sa le depun cat mai repede pentru a se pronunta mai rapid, iar apoi mi se comunica ca nu se tine cont de concluziile scrise?
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2024
Samulea, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 21:54, 23 Noiembrie 2024
Eu nu cred ca în hotărâre ku scrie ce spuneți dvs ci mai degrabă interpretați dvs eronat texte de lege,proceduri etc.zNotele scrise se depun ulterior finalizării cauzei,terminării cercetării judecătorești. Judecătorul nu face vorbire despre notele dvs scrise în hotărâre ca le admite,tine cont de ele,sunt magistrale și îl luminează în înțelegerea spetei etc.Fsptul ca scrie ca a fost terminata cercetarea judecatoreascavla termenul x nu înseamnă că judecătorul nu v a primit notele..
"Cu titlu preliminar, în ceea ce priveşte concluziile scrise depuse de reclamant la data de
17.10.2024, ulterior reţinerii cauzei în pronunţare, tribunalul arată că sunt incidente dispoziţiile
art. 394 alin. (3) C.pr.civ., conform căruia „După închiderea dezbaterilor, părţile nu mai pot
depune niciun înscris la dosarul cauzei, sub sancţiunea de a nu fi luat în seamă.” Astfel,
ulterior reţinerii cauzei în pronunţare nicio parte nu poate invoca aspecte noi, ce nu au fost
supuse analizei instanţei în cursul judecăţii, în condiţii de contradictorialitate, neputând fi
primite susţinerile reclamantului conform cărora dorea să beneficieze de „elementul surpriză”
la momentul administrării probei cu interogatoriul pârâţilor astfel că nu a invocat aceste
aspecte
"

In cadrul sedintei am adus la cunostinta instantei ca voi depune concluzii scrise si judecatoarea mi-a zis ca sa le depun cat mai urgent pentru ca astfel se va pronunta mai repede.Dupa care am ramas uimit de paragraful de mai sus.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Eu nu cred ca în hotărâre ku scrie ce spuneți dvs ci mai degrabă interpretați dvs eronat texte de lege,proceduri etc.zNotele scrise se depun ulterior finalizării cauzei,terminării cercetării judecătorești. Judecătorul nu face vorbire despre notele dvs scrise în hotărâre ca le admite,tine cont de ele,sunt magistrale și îl luminează în înțelegerea spetei etc.Fsptul ca scrie ca a fost terminata cercetarea judecatoreascavla termenul x nu înseamnă că judecătorul nu v a primit notele..

Motivarea este pertinenta ,nu e vorba de concluziile scrise ci de faptul ca ati invocat argumente,aspecte,care nu au fost invocate în timpul procesului în condiții.de contradictorialiyate..
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concluzii scrise sau răspuns la precizări în judecată fond? ken ken Buna ziua tuturor. Sunt intr-un proces cu o Asociatie de Proprietari-reclamant. Au avut loc doua termene pana acum. Am depus intampinare in timp util, iar ... (vezi toată discuția)
Concluzii scrise- posibilitate depunere inscris nou lonita lonita Buna ziua. Doresc sa stiu daca la concluziile scrise pe care le depun in instanta pot anexa un inscris, sau care este forma prin care sa pot prezenta un ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea completarii "intampinarii "depuse intr-un proces civil? husseincudop husseincudop Ma aflu in situatia in care fiindu-mi refuzata cererea de amanare solicitata in sedinta de judecata in cadrul unui proces civil, am scris in graba o ... (vezi toată discuția)