avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Concluzii scrise- posibilitate depunere inscris nou
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Concluzii scrise- posibilitate depunere inscris nou

Buna ziua.

Doresc sa stiu daca la concluziile scrise pe care le depun in instanta pot anexa un inscris, sau care este forma prin care sa pot prezenta un inscris primit de la DGASPC prin intermediul concluziilor scrise, deoarece ne aflam in stadiu de pronuntare iar in posesia inscrisului respectiv am intrat ulterior ultimului termen.

Mentionez ca ne raportam la NCPC.

Va multumesc.
Dupa administrarea probelor nu se mai pot depune inscrisuri.
Nu se mai pot depune inscrisuri.

Puteti maxim sa faceti o cerere de repunere pe rol a cauzei avand in vedere noul inscris, anexati inscrisul.

Nu uitati sa depuneti concluziile scrise pt ca foarte probabil vi se va respinge cererea. Puteti folosi inscrisul in cadrul unui eventual apel.
La concluziile scrise nu se mai pot atasa inscrisuri.

Adica, dvs. il puteti atasa, dar judecatorul, nu este obligat sa tina seama de el.

Prin atasarea inscrisurilor la concluziile scrise, se incalca principiul contradictorialitatii.

Orice inscris depus, trebuie sa fie comunicat si partii adverse si pus in discutia partilor, admisibilitatea acestuia precum si teza probatorie.
Va multumesc.

Imi puteti spune si care este termenul de depundere a concluziilor scrise?
Concluziile scrise se depun in sala e judecata la ultimul termen de judecata.

Daca judecatorul face precizarea ca amana pronuntarea timp de X zile, atunci puteti depune concluziile scrise prin registratura, pana in ziua X-1 .

Dupa ramanerea dosarului in pronuntare, nu se mai admit depunerea concluziilor scrise. Aceasta inseamna ca judecatorul nu este obligat sa tina cont de aceste concluzii scrise dupa ce a ramas dosarul in pronuntare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare pentru pronuntare integrity integrity Au fost administrate probele si a fost amanat pocesul o saptamana pentru pronuntare. A spus ca trebuie sa depun concluzii. Vreau sa mai depun niste inscrisuri ... (vezi toată discuția)
Daca pot... vioricaiulia vioricaiulia De la ultimul termen in sala de sedinta, instanta a dat un termen de 14 zile pentru pronuntare. Cind si daca mai pot depune ... (vezi toată discuția)
Cale de atac - pot schimba avocatul, pot prezenta alte inscrisuri? t_zdru t_zdru exista vreo modalitate ca in perioada care incepe de la sedinta de apel pina la pronuntarea sentintei ( o saptamina) de schimbare a avocatului sau de ... (vezi toată discuția)