avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cale de atac - pot schimba avocatul, pot prezenta alte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cale de atac - pot schimba avocatul, pot prezenta alte inscrisuri?

exista vreo modalitate ca in perioada care incepe de la sedinta de apel pina la pronuntarea sentintei ( o saptamina) de schimbare a avocatului sau de completare a dosarului cu alte inscrisuri ? inscrisuri pe care si avocatul prezent la apel le-a avut la indemina si nu le-a folosit. , dupa opinia noastra aceste inscrisuri fiind fundamentale in constatarea dreptului pentru care am apelat la instanta.
Si daca exista aceasta modalitate cum ar trebui sa procedez ca parte in cauza ?
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 20:58, 8 Iunie 2011
Fiti umpic mai explicit. despre ce perioada este vorba? a ramas in pronuntare dosarul, s-a amanat pronuntarea cu o saptamana?

Depinde, daca dosarul a a ramas in pronuntare, dar s-a amanat pronuntarea cu o saptamana, atunci nu prea mai puteti face nimic decat la recurs, sau..... dar nu este legal si exista un risc foarte mare de a nu se lua in considerare, puteti depune notescrise la dosar, anexand totodata si acele inscrisuri de care vorbiti (repet in mod normal nu sunt luate in considerare dar exista sansa ca instanta sa aibe o alta practica in acest sens)
Daca dosarul este in curs de solutionare si va dat termen de o saptamana iar dvs. considerati ca va ramane in pronuntare la acel termen, atunci va puteti duce la grefa instantei cu inscrisurile in atatea exemplare cate parti sunt si depuneti inscrisurile, unul va aramane la dvs. cu stampila instantei si data depunerii.
astazi am avut infatisare in care instanta (curtea de apel ) a ascultata pozitiile avocatilor si a hotarit ca pronuntarea va a vea loc peste o saptamina.
Nu conosc motivele pentru care avocatul nostru nu a facut apel la doua prevederi , dupa opinia mea fundamentale in judecata cauzei si care stabilesc fara tagada dreptul nostru asupra a ceea ce revendicam.
In decursul acestei saptamini avem vreo posibilitate de a indrepta situatia?
dupa opinia mea fara cele doua prevederi nu putem avea cistig de cauza judecatorul neavind ce judeca
Puteti depune concluzii scrise, in care mentionati cele de mai sus. Aveti timp sa le redactati si puteti sa le depuneti personal, la arhiva instantei, recomandabil cat mai repede, sa aiba timp completul sa le studieze.
Puteti schimba si avocatul, daca nu considerati ca e inutil.
Actualul avocat cum v-a motivat dvs. felul cum a actionat?
dvs stiti mai bine decat avocatul care v-a reprezentat in instanta ce prevederi a omis? aveti posibilitatea sa depuneti concluzii scrise si sa faceti cate referiri doriti. contractul de asistenta juridica il puteti rezilia printr-o notificare adresata avocatului.insa la ce va foloseste acum daca dosarul a iesit in pronuntare?
da , intrucit am studiat problema si chiar am comunicat pe email cu avocatul si i le-am prezentat. chiar dinsul rugindu-ma sa-l indrum in a gasi un document.
nu mi-a motivat in nici un fel deorece dupa incheierea sedintei a disparut subit.
Nu sint de profesie avocat , dar fiind implicat in relatii de munca am studiat si citit reglementarile privind cam tot ce insemna munca

Alte discuții în legătură

Posibilitate depunere concluzii intre doua amanari Sergiu92 Sergiu92 Buna ziua, Partaj, ultimul termen s-a numit \"amana pronuntarea\", de fapt ar fi fost primul termen la care s-ar fi pronuntat. Inaintea acestui termen urma ... (vezi toată discuția)
Amanare pronuntare adi_2010 adi_2010 Astazi se implinea termenul de 7 zile dat pentru pronuntarea intr-un proces de fond. Pe site-ul judecatoriei a aparut specificarea ca s-a amanat cu inca 7 ... (vezi toată discuția)
Concluzii scrise- posibilitate depunere inscris nou lonita lonita Buna ziua. Doresc sa stiu daca la concluziile scrise pe care le depun in instanta pot anexa un inscris, sau care este forma prin care sa pot prezenta un ... (vezi toată discuția)