avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Posibilitate depunere concluzii intre doua amanari
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Posibilitate depunere concluzii intre doua amanari

Buna ziua,

Partaj, ultimul termen s-a numit "amana pronuntarea", de fapt ar fi fost primul termen la care s-ar fi pronuntat. Inaintea acestui termen urma sa fie depuse concluziile partilor sau "Pledoaria finala" cred ca se mai numeste. Avocatii ambelor parti au depus concluziile, iar la data termenului s-a amanat pronuntarea cu o saptamana.

Desi l-am solicitat pe avocat sa imi arate concluziile inainte de depunere, n-a facut-o. Le-am vazut mai tarziu si as dori sa completez, adaug unele aspecte din concluziile dansului.

Intrebarea este: mai pot face asta?
Cel mai recent răspuns: Sergiu92 , utilizator 19:46, 22 Martie 2016
Note scrise, și/sau concluzii scrise puteți depune oricând până la pronunțare.
Nu este limită pentru numărul acestora.
Le puteți trimite direct prin poșta electronică(e-mail).
Dacă se va ține cont de ele, rămâne la aprecierea judecătorului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2016
ContSters379576, utilizator
Conform legii, odata incheiata administrarea materialului probator, instanta ar trebui sa fixeze un termen final de sedinta publica in care sa se depuna si sa se sustina concluziile finale (FARA NICIUN ALT MATERIAL PROBATOR SUPLIMENTAR). In realitate, de multe ori, avocatii concluzioneaza oral, instanta amanand pronuntarea PTR DEPUNERE DE CONCLUZII SCRISE FINALE (de obicei 1 sapt).
Totodata amanarea pronuntarii poate fi facuta de instanta si din cauza ca, avand teoretic tot ceea ce-i trebuie, nu a avut timp sa citeasca si sa se pronunte dupa ultimul termen de judecata. Atunci isi amana pronuntarea ptr termenul considerat de aceasta ca fiind posibil. Ma rog, exista reglementari si in acest sens dar...
Din ce scrieti dvoastra, pare ca sunteti in cazul 2, in care...puteti incerca o completare la concluziile avocatului, neavand, practic, nimic de pierdut. In cel mai rau caz, instanta nu le va lua in seama dar exista si sansa de a le cititi, totusi.
Nu, sub nici o formă nu se mai pot depune completări. După cum am înţeles eu, s-a dat termen pentru depunerea concluziilor scrise şi instanţa a rămas în pronunţare. Amânarea pronunţării nu înseamnă că dezbaterea este în curs; dezbaterea cauzei a luat sfârşit odată cu depunerea concluziilor scrise.
Eii, Martonze! Completari se pot depune la registratura. Nu i le respinge grefiera. Ca sunt degeaba sau nu...doar judele va sti! Omul are o shansa.
Eu am avut experienta de amanare de pronuntare spusa raspicat in sedinta ptr depunere de concluzii scrise. Am depus doar eu. Din incheiere am aflat apoi ca instanta a ramas, de fapt, in pronuntare si ca si-a amanat pronuntarea nu ptr concluzii, ci ptr ca nu a avut timp sa se pronunte. ;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2016
ContSters257745, utilizator
Va multumesc! Si impresia mea a fost ca nepronuntarea s-a datorat doar dosarului voluminos si lipsei de timp pentru a se pronunta. Am retinut insa ca pot depune concluziile si apoi, daca le citeste si le ia in seama bine, daca nu... Dumnezeu cu voia!

Nu foloseste la nimic, dar ma mai descarc putin: vin doi martori ai reclamantei, eu fiind paratul, martori care declara ce si cum s-ar fi petrecut niste lucruri cu 10-12 ani inainte de a o cunoste ei pe reclamanta si de a se fi petrecut faptele. Intrebati, acestia raspund ca nu ma cunosc si nu i-au cunoscut nici pe cei despre care ei povestesc. Intrebati de unde stiu cele relatate? raspund ca asa le-a spus reclamanta cam in perioada divortului, deci asa au aflat de la reclamanta cu 10-12 ani dupa o anumita vanzare. Tot ce stiu acestia este din spusele reclamantei. Imi amintesc ca Judecatorul il luase la rost pe avocatul reclamantei ca asta e pierdere de timp si sa-si aleaga mai bine martorii, sa fie relevanti.
Cu toate acestea, in concluziile reclamantei vad afirmatii subliniate de genul: asa cum au aratat, demonstrat, dovedit etc martorii... si face referire exact la acesti doi martori. Sa pic cu scaunul nu alta! Eu o tin de coarne si tu-mi spui ca-i ciuta!
Si daca totusi instanta ramane cu impresia ca asa este cum tot repeta reclamanta?

Expertul arata legat de niste pretinse distrugeri cum ca acestea nu exista. In concluzii reclamanta vine si spune " asa cum a dovedit si expertul...distrugerile adus de parat"...

N-am stare...la urma urmei exista si posibilitatea apelului, dar insotit din nou de bani, timp si nervi.
Inca o data va multumesc!










Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2016
Sergiu92, utilizator

Alte discuții în legătură

Acte si declaratii suplimentare in proces aelemarac aelemarac Buna ziua, In timpul desfasurarii pledoariilor din proces, am voie sa mai prezint in sustinere noi acte? Si cand mi se vor pune intrebari de catre avocatul ... (vezi toată discuția)
Concluzii scrise sake sake Buna ziua! Azi, 24.10.2013 am avut un proces, in care m-am rprezentat singur. La sfarsitul procesului, presedintele completului a spus ca se amana ... (vezi toată discuția)
Va fi ultimul termen sau instanta va mai da inca un termen pentru punere de concluzii ? oanaportar oanaportar - la urmatorul termen de judecata intr-un proces penal vor fi audiati ultimii martori. - acest termen va fi si ultimul din dosarul penal ? sau se va mai ... (vezi toată discuția)