avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Concluzii scrise
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Concluzii scrise

Buna ziua!

Azi, 24.10.2013 am avut un proces, in care m-am rprezentat singur.
La sfarsitul procesului, presedintele completului a spus ca se amana pronuntarea pana pe data de 31.10.2013, data pana la care sa depuna concluzii scrise ambele parti din dosar.

Am cautat pe net, si am aflat ce sunt acelea concluzii scrise, dar n-am mai multe detalii.

Daca ma poate ajuta cineva, iata care sunt intrebarile mele:
1 - trebuie depuse in dublu exemplar, ptr partea adversa si ptr instanta?
2 - cu cate zile inainte de data de 31 trebuie sa le depun?
3 - oare mai apuc sa recitesc odata dosarul ca sa-mi formez si sa trag concluzii sau dosarul ramane la completul de judecata?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: sake , utilizator 17:53, 24 Octombrie 2013
Buna ziua,

Concluziile scrise se depun doar pentru instanta intr-un singur exemplar. Dupa ce instanta a ramas in pronuntare nu mai comunica acte catre adversar. E bine sa depuneti concluziile scrise cu cateva zile inainte pentru ca instanta sa aiba timp sa le citeasca si sa analizeze rationamentul dvs cu privire la modul in care intelegeti sa fie solutionata cauza.

De regula dosarul ramane la completul de judecata, insa puteti incerca sa depuneti o cerere la arhiva instantei prin care sa solicitati ca dosarul sa coboare in arhiva,

Zi buna,
Costi Boncu
@ sake :

1 - trebuie depuse in dublu exemplar, ptr partea adversa si ptr instanta?

In general, se depun intr-un singur exemplar pentru instanta. Dar am intalnit si situatii in care s-au depus in dublu exemplar.

2 - cu cate zile inainte de data de 31 trebuie sa le depun?
Ar trebui ca acestea sa fie depuse cel mai tarziu pana la data de 30.10.2013.

3 - oare mai apuc sa recitesc odata dosarul ca sa-mi formez si sa trag concluzii sau dosarul ramane la completul de judecata?
Nu cred ca mai gasiti dosarul la arhiva instantei, pentru a fi studiat in intregime. ar fi fost mult mai bine daca aaveati copii de pe tot dosarul
Multumesc mult de tot amandurora!

Ma bagase in ceata art. acesta:

Art. 241 indice 17
Dupa administrarea tuturor probelor incuviintate de instanta reclamantul, prin avocatul sau, va redacta concluziile scrise privind sustinerea pretentiilor sale, pe care le va trimite, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, sau le va inmana in mod direct, sub luare de semnatura, celorlalte parti din proces si, cand este cazul, Ministerului Public.
Dupa primirea concluziilor scrise ale reclamantului fiecare parte, prin avocatul sau, va redacta propriile concluzii scrise pe care le va comunica, potrivit alin. 1, reclamantului, celorlalte parti, precum si, cand este cazul, Ministerului Public.

EDIT: Ma judec dupa vechiul cod, cererea fiind depusa in decembrie anul 2012.
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
sake, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire leonida leonida buna ziua, am o nelamurire,am cerut in recurs termen pentru a mi se trimite copii dupa concluziile scrise si documentele depuse de partea adversa deoarece au ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa vizualizez la arhiva dosarul procesului civil in care sunt parat? gabi_br.ro gabi_br.ro Buna ziua sunt parat intr-un proces civil.Desi mie ca parat mi s-a solicitat ca toate incrisurile(inclusiv Notele de sedinta si Concluziile scrise )sa le depun ... (vezi toată discuția)
Cale de atac - pot schimba avocatul, pot prezenta alte inscrisuri? t_zdru t_zdru exista vreo modalitate ca in perioada care incepe de la sedinta de apel pina la pronuntarea sentintei ( o saptamina) de schimbare a avocatului sau de ... (vezi toată discuția)