avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Activitate av. Alexandru Agavriloaie

Activitate av. Alexandru Agavriloaie

Bună ziua,
în vederea radierii unui PFA nu este necesar un astfel de document. La momentul formulării acestui răspuns, în vederea radierii PFA-ului, aveți nevoie de următoarele acte:
1. Cererea de înregistrare - formular, bifată la pct. 4 – radiere, cu indicarea motivului radierii;
2. Documentul care atestă motivul radierii;
3. Dacă este cazul, dovada privind împuternicirea persoanei desemnate să îndeplinească formalitățile legale (original).

După ce obțineți certicatul de radiere de la registrul comerțului va trebui să îndepliniți o alta obligație, prevăzută de Codul de procedura fiscala: potrivit art. 90 alin. (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, La incetarea calitatii de subiect de drept fiscal, persoanele sau entitatile inregistrate fiscal prin declaratie de inregistrare fiscala potrivit art. 81 si 82 trebuie sa solicite radierea inregistrarii fiscale, prin depunerea unei declaratii de radiere.
Totodată, va trebui, înainte de radiere, sa achitați toate taxele și impozitele datorate de PFA.
olgamuresan a scris:

Buna ziua
vreau sa radiez un pfa cod caen 6832 Administrare imobile pe baza de contract.
nu am cumparat mijloace fixe avand in vedere venitul lunar mic
va rog sa ma informati daca se poate ce trebuie sa trec in registrul inventar?
cu respect Olga Muresan




Bună ziua,
având în vedere faptul că dețineți material probatoriu care să justifice încălcarea dispozițiilor legale în vigoare, puteți contesta procesul-verbal de contravenție prin valorificarea unei cauze justificative - stare de necesitate.
O discuție în acest sens nu poate fi rezumată în câteva rânduri aici. Motiv pentru care vă invit să îmi dați un mesaj în privat.

dritaS a scris:

Am fost amendat de către poliția locală,deoarece am oprit pe o stradă sub incidența semnului" oprire interzisă".In observații am declarat că am oprit pentru cumpărături mici pentru o persoană cu dizabilități.Dealtfel autorizația de parcare o aveam expusă pe bord.
Am achitat jumătate din amenda în termen de 15 zile.As putea contesta amenda având în vedere că oprirea a fost pentru o persoană cu handicap având autorizația de parcare pentru aceasta?
Mulțumesc.

Bună ziua,
răspunsul la problema dumneavoastră poate fi identificat în conținutul art. 120 din Codul muncii, care prevede următoarele: (1) Munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal, prevazuta la art. 112, este considerata munca suplimentara.
(2) Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.

Din conținutul acestei dispoziții legale reiese faptul că, odată ce ați îndeplinit norma de muncă de 40 de ore pe săptămână, nu puteți fi obligat de către angajator să prestați muncă în zilele de sămbătă decât în situațiile expres prevăzute la alin. (2).
Dacă sunteți de acord să prestați muncă în aceste zile aveți și o serie de drepturi. Pentru mai multe detalii mă puteți contacta în privat.