avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost amendat de către poliția locală, deoarece ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost amendat de către poliția locală, deoarece am oprit ...

Am fost amendat de către poliția locală,deoarece am oprit pe o stradă sub incidența semnului" oprire interzisă".In observații am declarat că am oprit pentru cumpărături mici pentru o persoană cu dizabilități.Dealtfel autorizația de parcare o aveam expusă pe bord.
Am achitat jumătate din amenda în termen de 15 zile.As putea contesta amenda având în vedere că oprirea a fost pentru o persoană cu handicap având autorizația de parcare pentru aceasta?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:30, 4 Septembrie 2023
Bună ziua,
având în vedere faptul că dețineți material probatoriu care să justifice încălcarea dispozițiilor legale în vigoare, puteți contesta procesul-verbal de contravenție prin valorificarea unei cauze justificative - stare de necesitate.
O discuție în acest sens nu poate fi rezumată în câteva rânduri aici. Motiv pentru care vă invit să îmi dați un mesaj în privat.

dritaS a scris:

Am fost amendat de către poliția locală,deoarece am oprit pe o stradă sub incidența semnului" oprire interzisă".In observații am declarat că am oprit pentru cumpărături mici pentru o persoană cu dizabilități.Dealtfel autorizația de parcare o aveam expusă pe bord.
Am achitat jumătate din amenda în termen de 15 zile.As putea contesta amenda având în vedere că oprirea a fost pentru o persoană cu handicap având autorizația de parcare pentru aceasta?
Mulțumesc.

3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs puteti contesta, dar nu aveti nicio sansa pt motivul expus.
Ultima modificare: Luni, 4 Septembrie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă parcare pe trotuar la un eveniment organizat de autorități Nicol 2609 Nicol 2609 Buna ziua .Am primit sâmbătă în parbriz o amendă pentru parcare pe trotuar cu articolul 143 lit a din OUG 195/2002 .În acest articol se precizează că ... (vezi toată discuția)
Amenda stationare/oprire interzisa intr un loc nemarcat ca oprire ... _stefan _stefan Amenda stationare/oprire interzisa intr un loc nemarcat ca oprire interzisa Buna ziua am primit amenda cu proces verbal la stergator ca am parcat pe ... (vezi toată discuția)
Amenda oprire interzisa marius_mitr marius_mitr Oprirea interzisa - amenda pol comunitara merg si eu dimineata la lucru impreuna cu colegul de munca, la iesire din parcare, inainte sa ies pe bulevard, ... (vezi toată discuția)