avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amendă parcare pe trotuar la un eveniment organizat ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amendă parcare pe trotuar la un eveniment organizat de autorități

Buna ziua .Am primit sâmbătă în parbriz o amendă pentru parcare pe trotuar cu articolul 143 lit a din OUG 195/2002 .În acest articol se precizează că este oprirea interzisă în toate cazurile in care este oprire voluntară. .Ne fiind precizat in acest articol nimic referitor la parcare pe trotuar exista vreo sansa de a contesta aceasta amenda ? Plus ca locul cu pricina nu era semnalizat cu indicatoare în acest sens iar întâmplarea s a datorat unui eveniment organizat.(show aviatic Bias) unde se știa că asta urma sa se întâmple având in vedere ca nu s a inchis temporar circulația pe tronsonul respectiv .Multumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 19:20, 2 August 2018
Șansele pot fi evidențiate și valorificate în funcție de situația de fapt existentă....
parcarea nu se face pe trotuar, ci in locuri special amenajate. asa scrie in Codul Rutier. Astfel ca pe trotuar sau pe marginea strazii (daca nu sunt locuri trasate), masinile sunt oprite, stationate, dar in nici un caz parcate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor ... hanzoGOD hanzoGOD Buna ziua! Am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor de parcare(parcare cu plata in sectorul 1), ulterior primind amenda pentru blocarea caii de ... (vezi toată discuția)
Parcare trotuar - amenda hcl victorte victorte Bună ziua, Astăzi am parcat mașina pe un trotuar, lăsând spațiu atât pentru pietoni, dar am lăsat și pista de biciclete ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit o amenda pentru parcarea in loc nepermis, ... Iulian Alex Iulian Alex Buna ziua, am primit o amenda pentru parcarea in loc nepermis, pe trotuar in sectorul 2. Ideea este ca trotuarul este indeajuns de lat incat sa incapa mai bine ... (vezi toată discuția)