Va deranjez cu o intrebare , doresc sa cesionez antecontractul pentru achizitia unui spatiu comercial in constructie catre alta persoana juridica , intrebarea este : daca PJ catre cine cesionez imi plateste sumele achitate de mine catre dezvoltaror pana la data cesiunii, acele sume sunt considerate venituri impozabile si datorez impozit pentru ele? Multumesc mult
chiar daca asociantul unic respectiv administratorul firmei A nu are nici o actiune in firma sotiei sale ? fiind administrator se considera ca detine controlul acestei societati ? firmele nu colaboreaza impreuna dar activeaza in aceasi piata/domeniu. Multumesc
Firme legate , impozit pe profit
Firma A detinuta de asociat unic XX si administrator to XX platitoare de impozit pe profit.
Firma B detinuta 100% de YY sotia lui XX cu administrator XX , platitoare de impozit micro .
Intrebare : Firma A este firma legata de Firma B in ceea ce priveste calculul veniturilor pentru atingerea pragului de 500.000 euro pentru trecerea Firmei B la impozit pe profit ?
Buna ziua, incerc sa gasesc o solutie fiscala la urmatoarea situatie :
sunt administrator si asociat unic la doua Srl-uri (o firma este cu impozit pe profit si una inca micro) si am urmatoarea problema : Pe prima firma se apropie de scadenta o plata mare si nu am lichiditate , dar am lichiditate in a doua firma , cum pot face cel mai simplu si legal sa transfer lichiditatea dintr-o firma in alta pentru a putea platii rata scadenta la un contract? Va multumesc
Buna ziua, incerc sa gasesc o solutie la urmatoarea situatie :
sunt administrator si asociat unic la doua Srl-uri (o firma este cu impozit pe profit si una inca micro) si am urmatoarea problema : Pe prima firma se apropie de scadenta o plata mare si nu am lichiditate , dar am lichiditate in a doua firma , cum pot face cel mai simplu si legal sa transfer lichiditatea dintr-o firma in alta pentru a putea platii rata scadenta la un contract? Va multumesc
Buna ziua , am si eu un caz si astfel o intrebare , am auzit multe variante incluziv de la ANAF , intreb si aci poate primesc o clarificare
Sunt asociat unic la doua srl -uri , un srl din 2012 ce a devenit platitor de impozit pe profit in triv IV 2023 si un srl infintat in martie 2024.
intrebarea este : al doilea srl infintat in martie 2024 trece direct la plata impozitului pe profit ? sau este micro pana la data cand venituri cumulate pe cele doua srl -uiri ajung la pragul de 500.000 euro ?