Bună ziua,
Avem nevoie de o ștampilă de la asociația de proprietari pentru înființarea unui PFA cu sediul în apartamentul nostru, proprietate personală. Pe acest formular, ni se cer și semnături din partea vecinilor cu pereți comuni. Unul dintre aceștia suntem tot noi, fiind proprietarii unui alt apartament cu perete comun. Pe ceilalți vecini nu am reușit să îi găsim să ne semneze, aceștia fiind plecați în străinătate. Menționăm că locuim într-o zonă de colț a blocului la mansardă, neavând mulți vecini cu pereți comuni. Activitatea pe care o vom desfășura la sediu este una digitală fără prezența fizică a clienților. Asociația refuză să ne pună ștampila fără semnătura a trei vecini, ei sugerând să adunăm semnături din partea altor vecini din bloc, chiar dacă nu au perete comun. În act scrie clar că ei trebuie să aibă perete comun. Firma care ne înființează PFA-ul ar fi dispus să depună dosarul la ONRC doar cu semnătura noastră și ștampila asociației în acest caz, dar cei de la asociație refuză să pună ștampila. Este dreptul lor să ne refuze să ne pună ștampila în aceste condiții? De asemenea, menționăm faptul că avem semnătura președintelui de bloc din partea Asociației.
Buna ziua,
Pentru un PFA suspendat activat dupa data de 25 mai 2023, cum se declara veniturile pentru 2023? Avand in vedere ca pentru 2024 se face estimat, ar trebui pentru 2023, completata declaratia pentru 2022 si declarat doar estimatul pentru 2023?
Buna ziua.
Doresc sa cumpăr un plotter în valoare de 2499 RON pe PFA. Din ce am înțeles, pana la suma de 2500 RON se poate declara ca obiect de inventar. Pe site-ul de unde aș dori sa îl achiziționez este menționat faptul ca exista o taxa de transport de 15 RON pentru comenzile mai mici de 2500 RON.
În cazul acesta, mai este considerat obiect de inventar? Mai exact, este influențat acest lucru de valoarea transportului, sau se ia în considerare strict valoarea obiectului?
Buna ziua,
Avem pe scara blocului doi vecini care au montate aparate de aer conditionat langa usa (unitatea exterioara). De asemenea, unul dintre ei are depozitate si alte obiecte voluminoase (masina de spalat, fotoliu, dulapior, etc) care ocupa cam jumatate din culoarul de trecere.
Am notificat firma care administreaza si dupa 30 de zile de la depunerea reclamatiei (prin aplicatia e-bloc) am sunat si mi s-a spus ca nu au reusit sa dea de nici unul dintre locatari.
Ce se poate face? In caz de incendiu, de exemplu, consider ca este un mare pericol.