avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Activitate vetx

Activitate vetx

Vreau sa mai mentionez că am adaptat viteza la condițiile de drum ,gândiți că că mergeam liniștit pe porțiunea de drum din judetul Maramureș unde se conducea excelent iar în secunda in care am intrat în județul Sălaj in circa 50 de metri nu am mai putut controla mașina din cauza poleiului.
Buna ziua
Va relatez situația și aș dori o părere avizată.
Într-o dimineață la ora 9 plecam de acasă cu mașina eu , soția și fetița noastră de 8 luni. Noi locuim într-o comună din judetul Maramureș limita de județ cu Sălajul. In curte înainte de plecare am văzut că este polei dar când am intrat pe DJ situația era foarte buna,drumul era tratat cu antiderapant. Vreau să menționez că dj din Maramureș se continua in judetul Sălaj. Imediat ce am intrat în județ ul Sălaj in aproximativ 100 m la prima curba am ieșit în decor avariind mașina foarte tare,aceasta rasturananduse. Din fericire noi cei din mașina nu am pățit nimic. Am ieșit din mașina, pe drum era polei sticla,fara nici o urmă de material antiderapant. Au sosit poliția,salvarea, pompierii .Poliția era să intre și ea în șanț. Imediat s au mai produs 2 ieșiri în decor . Poliția a zis că va amenda administratorul drumului pt lipsa de material antiderapant. Nu am consumat alcool, mașina era în starea tehnică ireproșabilă . După o oră a apărut mașina de la drumuri județene cu nisip pe care îl împrăștia u cu lopata. In aceste condiții pot cere despăgubiri de la drumuri județene Sălaj? mulțumes
Buna ziua
In momentul de fata am permisul categ B anulat, hotararea a iesit ieri si e definitiva. Dupa ce am citit legislatia rutiera am observat ca ma pot prezenta la examenul pentru categ A...va rog sa ma lamuriti daca logica mea e corecta
Vedem ca art 33 litera f) face triimitere la art 116. pct 1 care precizeaza ma pot prezenta pt examenul de redobandire a categ avute anterior in anumite conditii precizate. Eu nu vreau redobandirea categ avute anterior, vreau categ A deci pe baza de logica ma incadrez in conditiile legale ale art 116 pct 1?

Art. 33
(1) Persoana care solicita examinarea in vederea obtinerii permisului de conducere trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) sa aiba varsta de cel putin 16 ani impliniti, pentru subcategoriile A1 si B1;
b) sa aiba varsta de cel putin 18 ani impliniti, pentru categoriile A, B, BE, C1, C1E si Tr;
c) sa aiba varsta de cel putin 21 de ani impliniti, pentru categoriile C, CE, D, DE, Tb si Tv, precum si subcategoriile D1 si D1E;
d) sa fie apta din punct de vedere medical pentru conducerea autovehiculelor din categoriile si subcategoriile pentru care solicita examinarea;
e) sa nu fi fost condamnata, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice sau de omor, lovire ori vatamare cauzatoare de moarte, vatamare corporala grava, talharie sau de furt al unui autovehicul;
f) in cazul in care a fost condamnata printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, pentru una din infractiunile prevazute la lit. e) sa faca dovada ca indeplineste conditiile prevazute de art.116 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002, republicata pentru prezentarea la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere.
g) sa fie apta din punct de vedere psihologic pentru a conduce autovehicule sat tramvaie pe drumurile publice.




REDOBÂNDIREA PERMISULUI DE CONDUCERE CF OUG 63/2006
Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
(2) Persoana căreia i-a fost anulat permisul de conducere, înainte de intrarea în vigoare a prezenţei ordonanţe de urgenţă, ca urmare a săvârşirii, într-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atrăgea suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, fără a fi necesară trecerea vreunui termen de la data aplicării măsurii administrative.
(3) Pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, persoana aflată într-una din situaţiile prevăzute la alin.(1) şi (2) trebuie să facă dovadă că:
a) a urmat cursurile unei şcoli de şoferi cf Art.7 alin. (1) lit. (i) din Ordinului 4/08.01.2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere.
b) nu a fost condamnată prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru una dintre infracţiunile prevăzute la art.24 alin.(6), cu excepţia cazurilor în care a intervenit una din situaţiile prevăzute la alin.(1).
Art.24 (6) Nu are dreptul să se prezinte la examen pentru obţinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau de omor, lovire ori vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, tâlhărie sau de furt al unui autovehicul, cu excepţia cazurilor când a intervenit una din situaţiile prevăzute la art.116 alin.(1).
Multumesc pentru raspuns! acum m am lamurit. Cei de la tribunal insa mi au spus ca ei nu vor comunica politiei ca hotararea e definitiva pentru ca nu au facut niciodata asta. Trebuie sa ma duc eu sa le arat hotararea?
In data de 9.04.2015 am avut infatisare la tribunal intro cauza cu omor din culpa. La sfarsitul sedintei mi s a comunicat ca in data de 16.04 se va emite hotararea si totodata am fost intrebat daca doresc sa mi se prelungeasca dovada de circulatie pana in data de 21 .05. Am raspuns Da. Dupa aflarea pedepsei in data de 16.04 am fost la politia rutiera pentru a prelungi dovada de circulatie si mi a fost prelungita pana in data de 21.05 asa cum a hotarat doamna judecator. Azi 5.05.2015 hotararea a devenit definitiva , nimeni nu a facut apel. Spune ti mi va rog, eu mai am drept sa conduc pana in data de 21.05 asa cum a hotarat doamna judecator sau nu.?! Cei de la rutiera zic ca nu, cei de la tribunal zic ca nu s au mai lovit de o astfel de situatie. Eu pe cine sa cred?
La dosar exista un simplu proces verbal in care scrie ca stau in spatiu,,,dar din cate stiu eu acest proces verbal nu are valoare contractuala
Buna seara,
Problema mea este urmatoarea: sunt medic veterinar intro comuna din Romania si sunt concesionar al activitatilor veterinare din aceasta comuna. In anul 2007 am inceput activitatea si m am mutat in casa medicului veterinar din cadrul comunei. Casa medicului veterinar, dispensarul veterinar apartin Agentiei domeniilor Statului Bucuresti. In momentul in care am intrat in spatiu am facut numeroase adrese catre ADS prin care le solicitam sa mi faca contract de concesiune pe spatii insa mereu primeam ca raspuns faptul ca datorita vidului legislativ nu au cum sa faca acest lucru si ca va trebui sa astept pana va aparea legea. In anul 2013 legea a aparut si cei de la ADS mi au trimis o instiintare prin care sunt rugat sa ma prezint la sediul ADS Bucuresti pentru a semna contractul de concesiune, ( 6000 ron anual) dar,,,si aici e partea ciudata,,, sa le virez intrun cont dat de ei si suma de 36000 ron , contravaloarea folosirii spatiului din 2008 pana in 2013....desi eu nu am nici un contract semnat si nici un tarif asumat ... Este legal sa imi ceara aceste tarife daca eu nu am nici un contract cu ei si nu am fost instiintat dinainte( 2008..anul instalarii mele) despre valoarea acestor tarife?
el nu a stiut ca masina nu mai e inregistrata...dar a considerat ca din timp ce are verificarea tehnica valabila si asigurarea valabila se poate folosi de masina...in nenumarate ori a incercat sa vorbeasca cu un frate al proprietarului pentru a trece masina pe numele lui dar de fiecare data s a lovit de atitudinea necooperanta a acestuia.
facand abstractie de starea neclara a masinii va rog sa mi spuneti daca agentul de politie are vreo culpa in sensul ca nu a a efectuat procesul verbal de constatare in momentul in care l-a oprit in traffic si a eliberat dovada in baza unui process verbal inexistent!!...
masina are numere de Romania ,,,e o vechitura si de aceea I-a fost data pentru a se folosi de ea la tara,,pe prorpietar practic nu l intereseaza masina aceasta probabil,. ca nici 400 ron nu valoreaza..I-a dat o pur si simplu iar acum domnul respective e in strainatate mutat definitiv,,nu se stie unde. dar in mod sigur nu l intereseaza masina din timp ce e o masina fara valoare...idea e ca atunci cand I a predate-o avea actele valabile,,cum a reusit sa faca verificarea tehnica e doar treaba lui...idea e ca ieri cand a fost oprit de politie avea actele in regula,,,probabil ca masina a fost radiate din oficiu de statul roman daca firma respective avea datorii.
dar cu toate astea..ce vina are amicul meu daca avea actele in regula?
de ce I s-a luat permisul?

ar fi utila parerea unui consilier juridic abilitat,,,multumesc!


nu exista nici un act de folosire
asigurarea a incheiat o amicul meu dar e pe numele respecvtivei firme
proprietarul e de negasit
politistul nu a facut abuz in functie neincheand proces verbal de constatare?
in baza carui act de constatare I-a eliberrat dovada??
ce vina are amicul meu daca are verificarea tehnica in termen si asigurare valabila?