Vroiam sa stiu daca se pot aplica prevederile art.61 lit. e) din codul muncii, adica:
art.61-Angajatorul poate dispune concedierea pt. motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
.
.
e) in cazul in care salariatul indeplineste conditiile de varsta standard si stagiu de cotizare si nu a solicitat pensionarea in conditiile legii
Buna seara
Va rog sa ma lamuriti cum se procedeaza in urmatorul caz:
Pe data de 30.11.2009 o persoana (femeie) a implinit varsta de 58 ani si 8 luni, iar stagiu de cotizare 27 ani si 4 luni. Conform Legii 19/2000 indeplineste conditiile de pensionare pentru limita de varsta. Termenul pentru depunerea cererii si a dosarului la casa de pensii este de 30 de zile. In situatia in care cererea si dosarul sunt depuse pe data de 04.12.2009 pentru pensionare incepand cu 30.11.2009, iar decizia de pensionare este comunicata pe data de 30.12.2009 cum se procedeaza cu plata drepturilor financiare pe luna decembrie in situatia in care angajatul isi desfasoara activitatea la locul de munca? Varsta de 58 ani si 8 luni poate fi considerata varsta standard de pensionare sau doar cea de 60 ani (in cazul femeilor)?#-o
Buna seara.
As dori sa va intreb daca sunt legale comisioanele incasate de banci pe timpul achitarii unui credit. La un credit de 9200 euro banca incaseaza lunar comision de administrare, care la final ajunge la 400 euro si comision de risc, care ajunge la 1600 euro. Nu ar fi normal ca la achitarea integrala a imprumutului, in cazul in care nu a fost nicio problema pe timpul achitarii, comisionul de risc sa fie returnat de banca? Exista vreo lege care sa reglementeze acest lucru?#-o
Va multumesc anticipat.
In plangerea contraventionala am facut referire la martorul asistent consemnata de politist in procesul verbal de contraventie, unde nu apare decat numele si CNP-ul acestuia. Nu am cum sa intru in posesia adresei acestuia. In acest caz instanta o sa anuleze proba cu martor si analizeaza dosarul doar pe baza documentelor prezentate de parti?
:rtfm:
Va prezint exact inscrisurile din procesul verbal de contraventie:
Fapta savarsita este prevazuta de art. 120 / 1 / h din R.O.U.G. 195 / 02R si sanctionata de art. 100 / 3 / E din OUG 195 / 02R.
Stabilesc
a) amenda in suma de 200 lei
b) 4 puncte-amenda (sau puncte penalizare), nu pot sa-mi dau seama pentru ca cifra 4 este inscrisa peste ambele patratele, ]n valoare de 4x50%=200 lei.
.
.
f) retinerea permisului de conducere
Alte date:
- nu e completata ocupatia si locul de munca al contravenientului
- infractiunea s-a produs inainte de intrarea in localitate, iar in p.v. apare locul ,,DN 76, CAINELU DE JOS"
- fiind prima data in 17 ani cand sunt oprit de un politist pentru incalcarea regulilor de circulatie n-am prea stiut cum se procedeaza sau cat de tupeist trebuie sa fii in astfel de ocazii si am semnat p.v.
In plangere am invocat neconcordanta dintre ora intocmirii p.v. si ora savarsirii faptei (consider ca fiind premeditat odata ce se deplasa in coloana fara a avea pornit vreun semnal; probabil nu avea nicio misiune pe linie de circulatie in acea zona); in momentul in care autoturismul din fata mea se deplasa cu o viteza de aprox.30-40 km/h, foarte aproape de marginea dreapta a drumului am incalcat marcajul dublu cu rotile din stanga trecand de acesta, nepunand in pericol siguranta altor participanti la trafic deoarece din sens opus nu venea niciun autovehicul si nu am executat o depasire in intelesul prevederilor Codului rutier referitoare la manevra de depasire.
Buna seara.
As vrea sa va cer sfatul in legatura cu un proces verbal care mi-a fost intocmit in data de 25.09.2008 deoarece am inaintat plangere impotriva acestuia si daca am sanse de a castiga acest proces in instanta
In data de 25.09.2008 ma deplasam din Brad spre Deva. Pe raza localitatii Cainelu de Jos in fata mea se deplasa un autovehicul cu o viteza de aprox. 30/40 km/h de care am trecut incalcand axul drumului cu rotile de pe partea stanga, iar sensurile de mers sunt separate de linia continua, in acea zona actionand indicatorul "Depasirea interzisa" si viteza max. admisa 50 km/h. Vizibilitatea in acea zona este de aproximativ 200-250 m. In momentul in care am revenit pe banda de mers observ in oglinda retrovizoare semnalul luminos al masinii de politie. Politistul se deplasa singur cu autoturismul politiei in coloana de autovehicule fiind a 4-a sau a 5-a masina in urma mea, fara a avea pornit vreun semnal, luminos sau acustic. In momentul in care am executat manevra de depasire politistul a pornit semnalul luminos si s-a angajat in depasirea coloanei in aceeasi zona de actiune a indicatorului, m-a depasit si pe mine oprind brusc masina politiei pe partea carosabila si sarind din aceasta mi-a facut semn sa opresc, atat eu cat si cel pe care-l depasisem. Oprirea celor 3 masini pe partea carosabila, deoarece in aceasta zona nu exista posibilitatea scoaterii autoveviculului in afara partii carosabile, s-a facut inaintea unei curbe deosebit de periculoase, la intrarea in localitatea Cainelu de Jos, vizibilitatea fiind redusa la mai putin de 50 m.
Din procesul verbal de contraventie rezulta ca acesta a fost intocmit la data de 25.09.2008 ora 15.01, iar evenimentul s-a produs la data de 25.09.2008 ora 15.12.
Politistul a completat numele si CNP-ul martorului asistent pe care l-a pus sa semneze si l-a lasat sa plece, dupa care a urcat in masina politiei si timp de aprox. 20 min. a completat celelalte date prevazute de formular (contraventia savarsita si prevederea legala care pedepseste aceasta) si dovada cu drept de circulatie pentru 15 zile. In momentul in care am semnat procesul verbal celelalte semnaturi (ale politistului si martorului) erau pe P.v.
As vrea sa stiu daca in aceste conditii am sanse sa fie anulat procesul verbal si sa imi revina dreptul de a conduce.