Multumesc pentru raspuns, vreau sa mentionez ca in comunicatul transmis de politia sectiei din localitatea respectiva este mentionat ca in urma cu 2900 m este montat indicator cu "Atentie Animale" valabil pentru o distanta de 3000m (indicatorul nu avea semn aditional instalat)
Buna ziua,
recent am avut un accident cu o caprioara de mari dimensiuni ce a produs daune de aproximativ 12k euro.
Am anuntat politia care a venit la fata loclului si mi-a eliberat adeverinta de reparatie motrivand ca e clar ca am aplicat conduita preventiva si ca animalul a sarit din santul din afara partii carosabile direct pe masina(detinem video in acest sens).
Am facut cererea de recuperare a prejudiciului la primaria din zona dar cand a facut politistul local analiza a mentionat ca la 2900 m fata de locul accidentului exista indicator cu atentie animale salbatice.
Am verificat si exista acel indicator doar ca este amplasat in afara localitatii la aproximativ 1.5 km iar eu am avut accidentul in localitate la o distanta de 1,4 km fata de intrare. Pe traseu exista si o intersectie marcata prin indicator rutier.
Care sunt sansele de despagubire prin proces?
Unde se gaseste reglementata raza de actionare a indicatorului ? Acesta nu avea nicio placuta aditionala montata iar in lege nu gasesc specificat acest fapt.
Multumesc!
Buna ziua,
Pentru o speta mai atipica.
Am dotat in 1995 un teren catre persoana A, donatie pe care am revocato in 2012, proces castigat definitiv si irevocabil. In acel proces nu a fost mentionata si rectificarea CF.
Acum in 2024 am incercat sa intabulez proprietatea (care si acum figureaza intabulata pe numele A) impreuna cu actele necesare. Am primit respingere pentru lipsa mentiunii de rectificare in actiunea de revocare donatie.
Mentionez ca persoan A este decedata din 2012 si nu are niciun mostenitor legal(am scos de la notar o interogare care arata ca nu s-a dezbatut succesiunea pana in prezent)
La primarie am solicitat anexa 24 care nu mi-a fost inmanata dar mi s-a precizat ca nu exista acel teren in evidenta lor. Iar terenul este trecut la impozit pe numele meu din 2012.
Am solicitat atat notarilor cat si primariei sa declare mostenire vacanta proprietatea dar acestia au refuzat motivand existenta hotararii mele care atesta ca donatia prin care A a intrat in posesia terenului a fost anulata.
Mentionez ca pe proprietate se afla un imobil (intabulat fara acte) care acum nu mai exista iar ca dovada legala exista o adeverinta constatatoare de la disciplina in constructii ce afirma ca acea constructie nu se mai afla in teren.
Ce solutii mai exista pentru a putea intabula terenul pe numele meu?
In 1997 am donat un teren asupra caruia am deschis actiune de anulare donatie in anul 2012. Actiunea s-a finalizat in favoarea mea, doantia fiind anulata definitiv si irevocabil doar ca in acel proces nu a fost mentionata si rectificarea de carte funciara. In anul 2020 persoana ce a primit donatia (cea cu care m-am judecat) a decedat. Am tot avut tentative de a putea inscrie proprietatea inapoi pe numele meu dar fara succes deoarece nu e mentionat in acel proces si rectificarea.
Ce tip de actiune pot deschide acum? Avand in vedere ca defunctul nu are niciun mostenitor.
Se poate deschide actiune de completare dosar vechi din 2013?
Va multumesc!
Buna ziua,
prezint aici speta mea in care ma aflu.
In 1997 am donat o parcela de 1000 mp catre un om ce era atasat de parintii mei. In 2012 am inceput un proces de anulare de donatie (motiv surveniență copil) doarece auziem intentia acestuia de a vinde parcela. Acest proces a fost castigat DEFINITIV SI IREVOCABIL. In timpul desfasurarii procesului(actiune introdusa in Ianuare 2012) terenul a fost vandut catre alte 2 parti, ( in aceiasi zi s-a facut intabularea in numele donatarului, dezmembrarea parcelelor si vanzarea catre 2 propietari diferiti) (stiu ca a fost indemnat sa faca asta dar acum nu am ce face). Vanzarea s-a facut in luna 03 iar notarea in cartea funciara a procesului a fost facuta in luna 04, desi exista pe rol procesul si donatarul a primit instiintare acasa, dar ghidat de cumapratori acestia au luat decizia sa il vanda catre ei.
Acum cu hotararea definitiva de revocare donatie nu am reusit sa intabulez celelalte parcele deoarece nu e mentionat in proces ca se anuleaza toate actele subsecvente acestuia.
Care sunt sansele sa pot castiga un nou proces de anulare acte subsecvente?
Ce pasi mai pot urma daca ei sunt considerati cumparatori de buna credinta? Avand in vedere ca stiu ca au influentat vanzarea, dar nu o pot dovedi, mai ales ca donatarul este decedat.
Multumesc!