avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto cu caprioara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto cu caprioara

Buna ziua,
recent am avut un accident cu o caprioara de mari dimensiuni ce a produs daune de aproximativ 12k euro.
Am anuntat politia care a venit la fata loclului si mi-a eliberat adeverinta de reparatie motrivand ca e clar ca am aplicat conduita preventiva si ca animalul a sarit din santul din afara partii carosabile direct pe masina(detinem video in acest sens).
Am facut cererea de recuperare a prejudiciului la primaria din zona dar cand a facut politistul local analiza a mentionat ca la 2900 m fata de locul accidentului exista indicator cu atentie animale salbatice.
Am verificat si exista acel indicator doar ca este amplasat in afara localitatii la aproximativ 1.5 km iar eu am avut accidentul in localitate la o distanta de 1,4 km fata de intrare. Pe traseu exista si o intersectie marcata prin indicator rutier.
Care sunt sansele de despagubire prin proces?
Unde se gaseste reglementata raza de actionare a indicatorului ? Acesta nu avea nicio placuta aditionala montata iar in lege nu gasesc specificat acest fapt.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Cheia , utilizator 08:31, 13 Septembrie 2024
Bună ziua.

Aveți șanse de reușită, însă vă sfătuiesc să vă angajați un avocat specializat în acțiuni în răspundere civilă, pentru ca șansele dvs. să se majoreze corespunzător.

Cu stimă, av. Hulea Ionuț-Marius
Multumesc pentru raspuns, vreau sa mentionez ca in comunicatul transmis de politia sectiei din localitatea respectiva este mentionat ca in urma cu 2900 m este montat indicator cu "Atentie Animale" valabil pentru o distanta de 3000m (indicatorul nu avea semn aditional instalat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident din cauza unei căprioare pe un drum national Mihai Dorohoi Mihai Dorohoi Bună, în decursul zilei de ieri am avut un accident din cauza unei căprioare ce mi-a ieșit în față, am încercat să franez,aveam aproximativ 90-100 ... (vezi toată discuția)
Accident animal salbatic ssibiu ssibiu Pentru a nu pierde timpul nimanui, intru direct in subiect. In urma cu cateva zile, circuland pe un drum national, fara niciun fel de restrictie de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pt un accident cu animal salbatic racataian racataian Buna ziua, am avutun accident cu o capriora care mi-a sarit in fata masinii intr-o noapte si mi-am stricat destul de rau masina. Mentionez ca am doar RCA. Ma ... (vezi toată discuția)