Buna ziua,
recent am avut un accident cu o caprioara de mari dimensiuni ce a produs daune de aproximativ 12k euro.
Am anuntat politia care a venit la fata loclului si mi-a eliberat adeverinta de reparatie motrivand ca e clar ca am aplicat conduita preventiva si ca animalul a sarit din santul din afara partii carosabile direct pe masina(detinem video in acest sens).
Am facut cererea de recuperare a prejudiciului la primaria din zona dar cand a facut politistul local analiza a mentionat ca la 2900 m fata de locul accidentului exista indicator cu atentie animale salbatice.
Am verificat si exista acel indicator doar ca este amplasat in afara localitatii la aproximativ 1.5 km iar eu am avut accidentul in localitate la o distanta de 1,4 km fata de intrare. Pe traseu exista si o intersectie marcata prin indicator rutier.
Care sunt sansele de despagubire prin proces?
Unde se gaseste reglementata raza de actionare a indicatorului ? Acesta nu avea nicio placuta aditionala montata iar in lege nu gasesc specificat acest fapt.
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns, vreau sa mentionez ca in comunicatul transmis de politia sectiei din localitatea respectiva este mentionat ca in urma cu 2900 m este montat indicator cu "Atentie Animale" valabil pentru o distanta de 3000m (indicatorul nu avea semn aditional instalat)