avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Activitate Georgia2010

Activitate Georgia2010

E bine si generic. Ar fi ok pentru mine. Multumesc mult!
Buna ziua,

Mulțumesc. Ei au cerut executare pentru un BO de acum 20 ani, un bilet pe care eu l-am avalizat că și administrator al societății. Societatea acum 15 ani a fost radiata in urma unui faliment. De asemenea biletul la ordin a fost completat gresit. La suma în cifre e trecut RON și la suma în litere Euro. In dosarul de executare, in încheierea judecătoreasca , judecătorul a trecut suma în lei. Executorul a făcut executarea pe suma în euro. Sunt neconcordante in dosarul de executare: o dată e trecută suma în lei , o dată e trecută în euro. Va rog un sfat. Mulțumesc mult!

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Unele mai pot fi adaugate, altele sunt peste termen, depinde daca sunt de fapt, de drept, anterioare sau ulterioare introducerii contestatiei, daca se afla deja in contestatie mentionate indirect sau nu.
Capatul doi de cerere e problematic, nu stiu de ce nu a fost doar pe cale de aparare mentionat.

Cred că am pus întrebarea greșit:
In contestație s-au cerut:
1. Solicităm admiterea contestației la executare în sensul de a dispune anularea executării silite și implicit a actelor de executare întocmite......
2. Solicităm sa constatați intervenită prescripția dreptului creditoareide a mai solicita.......că urmare a scurgerii unei perioade mai mari de 3 ani....

In motivarea cererii s-au invocat excepția prescripției dreptului de a mai cere executare silita...
Întrebarea mea e daca mai putem pune la dosar și alte motivări?

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Ar trebui sa discutati cu un avocat, caci fiecare capat de cerere are termenul sau. De regula termenul de 15 zile (comun in contestatii) curge din aceeasi zi, insa nu mereu. De exemplu trebuia ceruta incetarea executarii... mergeti la un avocat.

**Se pot adăuga completări la o contestație la executare după depunerea inițială?**

Buna ziua,
Am o situație juridică și aș aprecia un răspuns profesionist. Recent, am făcut o contestație la executare. Deoarece mai aveam doar o zi pentru depunerea acesteia, și eram plecat din tara, am rugat un prieten care a formulat și depus contestația în termen. Deoarece era totul pe graba s-au cerut anularea actelor de executare din cauza prescrierii...

La momentul respectiv, deoarece eram plecat din tara,nu am avut posibilitatea de a verifica conținutul dosarului de executare. Zilele trecute, s-a dat prima rezoluție, iar acum dosarul este în faza în care Banca urmează să depună întâmpinare. Încă nu s-a stabilit termenul.

Astăzi am reușit să consult dosarul și am citit contestația. Cel care a depus contestația mea a cerut doar anularea actelor de executare pe motivul prescrierii . Totuși, acum citind dosarul , am descoperit că în dosarul de executare există și alte nereguli care ar putea fi invocate, dar care nu au fost incluse în contestația inițială.

Întrebare:
Pot să depun completări la contestația formulată inițial pentru a adăuga și alte cerințe și motive de nulitate? Dacă da, există anumite condiții sau limitări de care ar trebui să țin cont?

Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Va mulțumesc mult!
Mulțumesc mult! Trebuie sa formulez alte apărări de la început , in aceeași întâmpinare sau pot sa depun și după.? Mulțumesc mult!
Exceptia lipsei calitatii procesuale active

Buna ziua, vorbim de un contract de vanzare cumparare (produse horeca) intre doua societati, intre un restaurant si un furnizor . Contract ul a fost semnat la inceputul anului 2023, furnizorul avand o denumire comerciala BOB SRL, La finalul anului 2023 societatea (restaurantul ) a ramas cu un debit de 5000 ron. Furnizorul si-a schimbat (la sfarsitul anului 2023), la ONRC, denumirea juridica (CIF-ul a ramas la fel ) din BOB SRL in ZAR SRL. fara sa notifice restaurantul.
Acum firma ZAR SRL a dat in judecata restaurantul pentru suma de 10000 lei si a depus la dosar facturile ca si cum au fost emise de ZAR SRL , (facturile au fost emise de BOB SRL ), Putem invoca , ca sa respingem actiune :, excepţia lipsei calităţii procesuale activă

În fapt, faţă de pretenţiile formulate de reclamant înţelegem să formulăm următoarele apărări:
Cu privire la calitatea procesuală activă a reclamantei
Contractul de vânzare-cumpărare și toate facturile aferente au fost emise de SC BOB SRL (se poate vedea și în contractul depus la dosar de creditoare) Schimbarea denumirii societății din BOB S.R.L. în Zar SRL, dacă a avut loc, nu a fost comunicată în mod oficial pârâtei.
În lipsa unui act adițional la contract sau a unei notificări scrise, reclamanta a încălcat obligațiile de informare care îi reveneau conform dispozițiilor legale.
Astfel, nu există certitudinea că SC ZAR SRL are calitatea procesuală activă necesară pentru a introduce prezenta acțiune..........

Multumesc mult
Buna ziua,

Am semnat un contract de închiriere pentru un spațiu comercial (contract între două societăți comerciale), eu fiind administratorul societății chiriaș. În contract există o clauză care stipulează că „Administratorul sau reprezentantul legal al Chiriașului răspunde în solidar cu acesta.”

Contractul nu are două semnături separate – una ca administrator al societății și alta ca fidejusor/garant persoană fizică. Există o singură semnătură, cea a mea, în calitate de administrator al societății.

Un avocat mi-a spus că, pentru ca eu, ca persoană fizică, să răspund în solidar cu societatea chiriașă, ar fi fost necesar să semnez contractul în mod distinct și explicit în calitate de fidejusor/garant persoană fizică. (mai direct trebuia să semnez o data că și administrator al societății și încă o dată că și fidejusor ; sau sa existe un act separat că și fidejusor)

Întrebarea mea este:

1. Este valabilă această clauză de răspundere în solidar fără o semnătură separată, distinctă pentru calitatea de fidejusor/garant?
2. În lipsa unei semnături clare pentru această obligație, pot fi tras la răspundere personal, ca persoană fizică, în cazul unui litigiu între societatea chiriașă și proprietar?

Aștept răspunsuri care să clarifice dacă această clauză îmi poate fi opozabilă ca persoană fizică sau dacă este nulă, având în vedere lipsa unei semnături explicite și distincte pentru rolul de fidejusor.

Vă mulțumesc!
Asta apare pe portal. Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta ......S.A în contradictoriu cu pârâta ....
.S.R.L.. Dispune evacuarea pârâtei din spaţiul în suprafaţa de ...mp aflat în imobilul identificat cadastral cu ...
Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de ...ei reprezentând cheltuieli de judecată. Respinge, ca neîntemeiată, cererea pârâtei de obligare a reclamantei la plata cheltuielilor de judecată. Executorie. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Iaşi. Pronunţată, astăzi, 15.05.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Noi am facut apel in termenul legal si inca se judeca apelul. Ei au facut executarea si toate somatiile dupa ce am facut apel si in timpul apelului (suntem deja la al treilea termen la care au fost prezenti si ei)